Ankara Kadın Platformu: Bir kişi bile eksilmeye tahammülümüz yok!
Ankara Kadın Platformu, Çankaya’nın Hoşdere Caddesi’nde boşandığı erkek tarafından silahlı saldırıya uğrayan Pelin C. için basın açıklaması gerçekleştirdi.

Ankara Kadın Platformu, Çankaya’nın Hoşdere Caddesi’nde boşandığı erkek tarafından silahlı saldırıya uğrayan Pelin C. için basın açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamada, “Pelinin verdiği yaşam mücadelesi hepimizin mücadelesidir. Her gün bir arkadaşımızın haberiyle uyanmak istemiyoruz. Artık bir kişi bile eksilmeye tahammülümüz yok” denildi.

"BU VAHŞİ SALDIRI ASLA MÜNFERİT DEĞİL"

Ankara Kadın Platformunun çağrısıyla Emekliler Parkında buluşan kadınlar Pelin C.’nin saldırıya uğradığı yere yürümek istedi. Polis tarafından yürüyüş engellenmek istense de kadınların ısrarı sonucu yürüyüş gerçekleştirildi. Burada yapılan açıklamada, “Dün tam da burada bir kadın daha erkek şiddetine maruz bırakıldı. Arkadaşımız Pelin, boşandığı erkek Mehmet Eroğlu tarafından öldürülmeye çalışıldı. Üstelik de Pelin’i yaralayan fail, olay mahallinde tehditler savurmaktan çekinmeyerek ve Pelin’in ölmesini umarak bekledi. Uzun süredir boşandığı erkek tarafından tehdit edilen Pelin, devletin sözde koruma kararı altındayken bu saldırıya maruz kaldı. Şikayet için gittiği kolluk güçleri tedbir almak yerine, yaşadığı şehri terk etmesini söylemiş Pelin’e. Hala yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Pelin'e yöneltilen bu vahşi saldırı asla münferit değildir” denildi.

Açıklamada, “Bizler bu erkeklik özgüveninin nereden geldiğini çok iyi biliyor, tanıyoruz. İstanbul Sözleşmesini bir gecede feshetmeye çalışanlardan, kadın cinayetleri abartılıyor diyenlerden, o saatte ne işi varmış diyenlerden tanıyoruz! Cezasızlık politikalarıyla erkeklerin sırtını sıvazlayan erkek adaletten tanıyoruz. 8 Mart’ta, 25 Kasım’da yaşamak istiyoruz diyen kadınları işkenceyle gözaltına alanlardan tanıyoruz. 6 yaşındaki bir kız çocuğunun maruz bırakıldığı cinsel şiddeti evlilik adı altında aklayanlardan ve buna göz yumanlardan tanıyoruz. Çıkar ilişkileri olan tarikatlarda, cemaatlerde, kurumlarda işlenen suçlara 'Bir kereden bir şey olmaz' diyenlerden tanıyoruz. Artık yeter demek için sokağa çıkan, haklarını arayan kadınları, LGBTİ+ları kriminalize etmeye çalışan iktidar ve yandaşlarından tanıyoruz” ifadelerine yer verildi.

"SOKAKLARDA TEDİRGİN DOLAŞMAK İSTEMİYORUZ"

Bireysel silahlanmaya karşı hiçbir önlem almayanların, önlenebilir kadın cinayetlerini kader kisvesi altında geçiştirmeye çalıştığını belirtildiği açıklamada, “6284’ü uygulamayanlar, katilleri, çocuk istismarı faillerini yargılamak yerine aklayanlar kadına yönelik şiddet azalmış gibi göstererek bununla övünüyorlar. Kadın cinayetlerinin son 10 yılda 3 kat artması elbette ki AKP iktidarının kadın düşmanı politikalarının eseridir. Sokaklarda tedirgin dolaşmak istemiyoruz. Pelin'in verdiği yaşam mücadelesi hepimizin mücadelesidir. Her gün bir arkadaşımızın haberiyle uyanmak istemiyoruz. Artık bir kişi bile eksilmeye tahammülümüz yok! Artık yeter diyoruz! Kadın düşmanı politikalarınıza boyun eğmiyoruz! Bireysel silahlanmaya hayır diyoruz! Erkek adalet değil gerçek adalet istiyoruz” denildi.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Polisin korumadığı kadın kendini korumak için köpe...

Çankaya’da boşandığı Mehmet E.’den ölüm tehditleri alan ve polisin korumadığı Pelin C., kendini koru...

Kadın cinayetleri ve ‘Ne yapmalı?’

Kadın cinayetleri en büyük yaramız. Her ay onlarca kadın için çeltik atıyoruz ölümlere. Burhaniye’de...

Kadına El Kal-Ka-Maz kampanyasının ardındakiler

İçişleri Bakanlığınca erkeklere verilen Kadına El Kal-Ka-Maz eğitimleri, 35 kez şikayette bulunmasın...