Adanalı kadınlar haykırdı: 'Sıradaki biz mi olacağız?'
Adana Kadın Platformunun çağrısıyla kadınlar kadın cinayetlerine ve cezasızlığa karşı bir araya geldi: 'Kokuşmuş düzeninizi başınıza yıkacağız'

Adana Kadın Platformu, bugün İstanbul'da iki kadının katledilmesi ve bir kadına cinsel saldırıda bulunan iki erkeğin serbest bırakılmasına karşı Seyhan Belediyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. "Sıradaki biz mi olacağız?" diye soran kadınlar, erkek şiddetine karşı örgütlü mücadelenin önemini vurguladı.

'KOKUŞMUŞ DÜZENİNİZİ BAŞINIZA YIKACAĞIZ'

İstanbul'da Semih Çelik adlı bir erkeğin yarım saat içinde iki kadını katlettiğini ve aynı gün Beyoğlu’nda bir kadına cinsel saldırıda bulunan iki erkeğin serbest bırakılıp tepkiler üzerine tutuklanmasına tepki gösteren kadınlar, Adana’da Seyhan Belediyesi önündeki alanda toplandı. Basın açıklamasını okuyan Emine Esmer, Emine Bulut’un “Ölmek istemiyorum” feryadını anımsatarak kadınların can güvenliğinin sağlanamadığını ve faillerin cezasız bırakıldığını vurguladı.

Esmer, konuşmasında Tunceli'de 2020'de kaybolan Gülistan Doku'nun hala bulunamadığını ve Van’da 9 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in akıbetinin belirsizliğini koruduğunu hatırlattı.

Aynı gün içinde Mersin’de Sonay Öztürk Aslan’ın Uğur Araç tarafından öldürüldüğünü öğrendiklerini ifade eden Esmer, bu olayın toplumda derin bir yaraya neden olduğunu belirtip 15 Eylül’de Diyarbakır’da vahşice katledilen trans kadın Sudenaz'ı da anarak, şiddetin LGBTİ'leri de hedef aldığına dikkat çekti.

Esmer, kadın ve LGBTİ karşıtı politikaların devlet eliyle sürdürüldüğünü ve kadın cinayetlerinde cezasızlık politikalarının failleri cesaretlendirdiğini söyledi. Kadınlara ve çocuklara yönelik şiddetin önlenmediğini, "iyi hal" indirimlerinin faillerin lehine çalıştığını belirtti. Esmer, bu sistemin kadın düşmanı olduğunu vurguladı ve adaletin sağlanmadığını ifade etti.

"Adalet biziz" diyerek failleri aklayan sistemin karşısında kadınların örgütlü mücadelesinin önemine dikkat çeken Esmer, "Kokuşmuş düzeninizi başınıza yıkacağız" dedi. 

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Koruma mekanizmaları yok, kadınlar ölüme mahkum ed...

Artan kadın cinayetleri ve 2 kadının vahşice katledilmesine kadın örgütleri tepkili; "İktidar kadınl...

Kadınlar İstanbul'da katledilen İlknur Uzunel ve A...

Türkiye'nin dört bir yanında kadın platformuları İstanbul'da katledilen İlknur Uzunel ve Ayşenur Hal...

Yarım saat arayla iki kadın cinayeti | Kadınlar te...

İstanbul Fatih'te, Semih Çelik adlı erkek Ayşenur Halil'i ve İkbal Uzuner'i yarım saat arayla katled...