13 yaşında çocuk nitelikli cinsel istismara maruz kalıyor, savcılık takipsizlik veriyor
HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, Siirt’te 13 yaşındaki çocuğun bir buçuk yıldır 2 kişinin nitelikli cinsel istismarına maruz kaldığını belirtti, 'Savcılık takipsizlik kararı veriyor' dedi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Siirt’te 13 yaşındaki kız çocuğunun yaşadığı  nitelikli cinsel istismarı Meclis gündemine taşıdı.

Beştaş, “Siirt’te 13 yaşında kız çocuğu 1,5 yıldır 65 ve 35 yaşında 2 kişinin nitelikli cinsel istismarına maruz kalıyor, savcılığa şikayette bulunuyor ve savcılık takipsizlik kararı veriyor. Şimdi çocuk o 2 kişinin tehdidine maruz kalıyor, sokağa dahi çıkamıyor. Peşini bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

Beştaş, konuyla ilgili verdiği soru önergesinde konuyla ilgili şu soruları yöneltti:
-13 yaşındaki bir çocuğun yaşadığı durumu anlatması istismarın yaşandığına delalet değil midir? Neden çocuğun beyanı esas alınmamıştır?
-Çocuğun uğradığı istismar uzman görüşü ve tıbbi raporlar ile sabit olmasına mukabil takipsizlik kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?
-Yargının bu yaklaşımı ile sanık konumundaki tacizciler korunmuş olmuyor mu? Sanıkların korunduğu bir ortamda çocuğun üstün yararı ilkesi ihlal edilmiş olmuyor mu?
-F.’nin sürekli faillerin tehditleri ile yaşamını sürdürmek zorunda bırakılması çocuk hakkı ihlali değil midir? F. B.’nin yaşamını güven içerisinde geçirmeni sağlamak adına hangi önemler alınacak, hangi çalışmalar yürütülecektir?

Fotoğraf: Şehlem Kaçar/csgorselarsiv.org

İlgili haberler
'Çocuk istismarını aklatmayacağız'

Emek Partisi Kanuni Sultan Süleyman Hastanesine 5 ayda, 115 hamile çocuğun başvurmasına ve bunun gör...

‘Kadına yönelik şiddete ve istismara sessiz kalma!...

KOÜ Ekmek ve Gül Kadın Çalışmaları Atölyesi 25 Kasım’ın ardından peş peşe yaşanan şiddet, taciz ve i...

Çocuk istismarına tepkiler büyüyor| Karanlık zihin...

Genel İş İzmir Kadın Komisyonu’nun, cemaat ve tarikatlar eliyle gerçekleştirilen çocuk istismarına i...