17 yaşındaki S.E’nin sesi tacizleri kaydedince 5 ay sonra duyuldu, iddianame hazırlandı
17 yaşındaki S.E. yaşadığı tacizi kayda alarak şikayetçi oldu, S.E.'yi istismar eden Zeynel Y. hakkında iddianame hazırlandı.

Dersim’de 17 yaşında “hafif derecede zihinsel engelli” raporu da bulunan S.E. adlı çocuğu istismar eden Zeynel Y. hakkında iddianame hazırlandı. İddianameye göre istismar şikayetten aylar önce başladı. Yaşadıklarını herkese anlatan S.E, kimse onu duymayınca ses kaydı aldı.

İddianamede Zeynel Y. hakkında “çocuğun cinsel istismarı suçu”ndan ceza istendi.

Dersim’in Hozat ilçesine bağlı Çığırlı köyünde 17 yaşında ki S.E, aynı köyde yaşayan akrabası Zeynel Y’nin istismarına uğradığını anlatarak şikayetçi oldu. Ekim ayında yapılan şikayetten sonra tutuklanan Zeynel Y. hakkında Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığınca iddianame hazırlandı. İddianamede yer alan bilgilere göre Elâzığ’da bulunan devlet hastanesinden alınmış “hafif derecede zihinsel engelli” raporu da bulunan S.E, 2022 yılının mayıs ya da haziran ayında okula gitmek için bindiği minibüste Zeynel Y. tarafından taciz edildi. S.E yaşadıklarını köyde yaşayanlara ve yakınlarına anlattı ancak yakınları şikayetçi olmadı.

‘ANLATTI, DİNLETEMEDİ, SES KAYDI ALDI’

Zeynel Y’nin cinsel tacizleri devam edince S.E taciz sırasında ses kaydı aldı ve ses kaydı ile birlikte yaşadıklarını yeniden yakınlarına anlattı. S.E’nin bir yakını ses kaydı ile birlikte şikayette bulundu. İddianamede de yer alan ses kaydı sonrası çocuk izleme merkezinde ifadesi alınan S.E. yaşadıklarını anlattı. Cinsel istismarın şikayet tarihinden aylar önce başladığını söyleyen S.E. hakkında hazırlanan adli değerlendirme raporu bulgusu da iddianameye girdi.

Değerlendirme raporunda S.E’nin “Yaşına uygun fiziksel görünüm ve sözel beceri düzeyinde olduğu, ifadelerinin tutarlı olduğu, özel bölgelerinin, iyi kötü dokunmanın, mahremiyet bilincinin bulunduğu...” bilgisi yer aldı.
Zeynel Y. ise ifadesinde kayıtlardaki sesin kendisine ait olduğunu kabul etti, ancak konuşma içeriklerinin kendisine ait olmadığını iddia etti. Ses kayıtlarına rağmen kendisine iftira atıldığını savundu. İddianameye yansımayan ancak gazetemizin ulaştığı ses kaydında da S.E. Zeynel Y’nin bütün tacizlerine karşın “Yok Zeynel amca” dediği duyuluyor.

İddianamede Zeynel Y’nin ‘çocuğun cinsel istismarı suçu’undan cezalandırılması isteniyor.

‘SESSİZLİK TACİZLERİ DEVAM ETTİRDİ’
S.E’nin yaşadığı köyde bulunan köylüler gazetemize ulaşarak S.E’nin minibüste cinsel tacize uğradıktan sonra bunu pek çok kişiye anlattığını söylediler. Bu anlatımların “yardım çığlığı” anlamına geldiğini belirten köylüler, S.E.’nin sesinin duymazdan gelindiğini söyledi. Mayıs ayında yaşanmış tacizden sonra bilinmesine rağmen şikayet edilmemiş olmasının diğer tacizlerin devam etmesine neden olduğunu anlatan köyden biri “S.E mayıs ayında tacize uğramış, yaz boyunca tacizler devam etmiş. S.E bunu anlatarak yardım çığlıkları atmış. Çok kişi de biliyormuş, ancak bilenler sessiz kalmış. Herkese çağrımız böyle olaylar karşında duymazdan-görmezden gelmesinler. Sessiz kaldıkça failler hem cesaret alıyor hem de çocuklara yönelik bu tacizler devam ediyor” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül


İlgili haberler
Temel hedef istismarı önlemek ve çocuğu korumak ol...

Çocuk istismarı alanında çalışan uzmanlar bir araya geldi: ‘Etkin çocuk koruma sistemi hayata geçiri...

Suçu sadece velilere-bireylere yıkmak başka çocukl...

Eskişehir'de altı yaşında bir çocuğun yetersiz beslenmeden kaynaklı ölümü, çocuk koruma sisteminin y...

Çocuklarımızı bu karanlıktan kurtaracağız

‘Kopkoyu bir karanlık, zifiri karanlık bu. Bir çocuğu içine çekip almış, çıkmaması için her yeri kap...