Züleyha Gülüm’ün katılacağı panele MHP provokasyon çağrısı yaptı
HDP’li Züleyha Gülüm’ün Burhaniye’de konuşmacı olarak yer aldığı panele provokasyon çağrısında bulunan MHP ilçe başkanı Murat Kurt ‘Orada olacağız’ diyerek tehditte bulundu.

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” kapsamında Burhaniye Reha Yurdakul Kültür Merkezinde bugün gerçekleşmesi planlanan panelde HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm’ün de konuşmacı olarak katılacağının duyurulmasının ardından, MHP Burhaniye İlçe Başkan Murat Kur dijital medya hesabından yaptığı paylaşımda tehdit ve provokasyon çağrısında bulundu.

MHP Burhaniye İlçe Başkanı paylaşımında “HDPKK milletvekili Züleyha Gülüm’ün katılacağı paneli şiddetle kınıyoruz. Panelin iptal edilmemesi durumunda, başta Burhaniye MHP ilçe teşkilatı olmak üzere, körfezdeki tüm ilçe teşkilatları ile birlikte, panel alanında olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” diyerek tehditte bulundu.

Paylaşımın devamında, “Vatanını, milletini, bayrağını seven tüm halkımızı 23.11.2021 tarihinde saat 14.00’da, Reha Yurdakul Kültür Merkezi’nin önünde bekliyoruz” denilerek provokasyon çağrısı yapıldı.

Dün de AKP İlçe Başkanı Namık Kemal Gedikoğlu, İYİ Parti ilçe başkanı Erdoğan Kahya’da benzer tehditlerde bulunarak, paneli hedef göstermişti.

HDP BURHANİYE İL EŞ BAŞKANI ASUMAN BAL: ETKİNLİK İPTAL OLMADI

HDP Burhaniye İlçe Eş Başkanı Asuman Bal da kültür merkezi önünde kendilerine karşı basın açıklaması yapılacağı bilgisini edindiklerini belirtti. Bal, “Etkinlik iptal olmadı, herhangi bir geri çekilme durumu söz konusu değil” ifadelerini kullandı. Güvenlik tedbirlerine ilişkin emniyetle yapılan görüşmeyi aktaran Bal, emniyet tarafından bütün güvenlik önlemlerinin alındığına ilişkin bilgilendirme yapıldığını kaydetti. MHP, AKP ve İYİ Parti’nin Burhaniye’de oluşan dayanışma ruhundan rahatsız olduğu için bu tarz açıklamalar yaptıklarını belirten Bal, “Bizi asla ötekileştiremeyecekler” dedi.

MERAL BEŞTAŞ’TAN TEPKİ: YAŞANACAKLAR EN KÜÇÜK OLAYLADAN MHP VE AKP İTTİFAKI SORUMLUDUR

MHP’liler tarafından yapılan açıklamalara tepki gösteren HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Elimize yeni bir bilgi geldi, dehşet verici. Yarın Burhaniye’de kadına yönelik mücadele ile ilgili bir panel var, İstanbul Milletvekilimiz Züleyha Gülüm de konuşmacı. Küçük ortağın Burhaniye İlçe Başkanı Murat Kurt paneli kınıyormuş. Ve Burhaniye Belediyesine bu yanlıştan dönün diyor. Eğer panel iptal edilmezse de vatanını, milletini, bayrağını seven herkesi tüm ilçe başkanlarıyla Reha Yurdakul Kültür Merkezinin önüne çağırıyor. Bu ırkçılıktır, linç çağrısıdır, açıkça suç işleme çağrısıdır. Buradan iktidara ve küçük ortağına sesleniyorum; yarın bu panel yapılacak ve bu panelde yaşanacak en küçük olaydan siz sorumlusunuz. Birinin kılına zarar gelirse bunun sorumlusu AKP ve MHP ittifakıdır.” dedi.

‘BİZ KADINLAR DA ORADA OLACAĞIZ’

HDP Kadın’ın sosyal medya hesabından da “Milletvekilimiz Züleyha Gülüm, 25 Kasım dolayısıyla Burhaniye’de katılacağı panelden dolayı MHP’li erkekler tarafından “Orada olacağız” tehditleri alıyor! Onlara söylüyoruz; biz kadınlar da orada olacağız!” denildi.

Fotoğraf: HDP Basın

İlgili haberler
Züleyha Gülüm Çalışma Bakanı’na sordu: Dardanel’de...

HDP Milletvekili Züleyha Gülüm, Dardanel İşçileri Dayanışması Twitter hesabından ortaya dökülen kötü...

HDP Milletvekili Züleyha Gülüm: Çalışma alanında c...

HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, artan kadın yoksulluğu ve çalışma alanlarında cinsiyete day...

Züleyha Gülüm: Kadınları şiddetten korumak için ka...

Pandemi sürecinde kadınlara yönelik artan şiddeti Meclis gündemine taşıyan Züleyha Gülüm şiddete kar...