‘Yine patatesse istemiyorum artık’
Okullarda 1 öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek sağlanması için İzmir Torbalı'da da kapı kapı dolaşarak imza toplanıyor. Torbalı'da imza standından izlenimler yoksulluğun aynası...

Ekmek ve Gül’ün başlattığı okullarda her çocuğa 1 ögün ücretsiz, sağlıklı yemek kampanyası çalışmaları sürüyor. İzmir Torbalı’da Ekmek ve Gül okuru kadınlar yaşadıkları mahallelerde kapı kapı dolaşarak imza topladı. İlçe merkezi olan Tepeköy Merkezde de stant açtı.

Torbalı Ekmek ve Gül Grubunun okullarda bir öğün sağlıklı ücretsiz yemek talebiyle yürüttüğü imza kampanyası, bu talebin sağlanması için imza atanlar, çalışmayı yürütenler, standa uğrayanlar için bir iç dökme aracına da dönüşüyor. İmza veren bir kadın “Çocuğumu üç gün haşlanmış patatesle okula gönderdim. Hatta ocak fazla yanmasın diye toptan haşlamıştım. Patatesleri sabah çay suyunda ısıtıp verdim. Çocuk ‘yine patatesse istemiyorum artık’ dedi.  Yanına bir şey koyamıyorum” diyerek çaresizliğini paylaşırken başka bir imzacı erkek “Onlar yine bildiğini okuyacaklar ne fayda, sesimiz az çıktıkça böyle” dedi.

Her çocuğa okullarda bir öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek sağlanması talebinin haklı ve doğru olduğuna genel olarak bir hem fikirlik varken ailelerin kendi koşullarına göre çözüm üretmeye çabaları da standa gelenlerce paylaşılıyor. Bir kadın, liseye giden kızının hafta sonu tarlaya gittiğini, önce harçlığını çıkarmak için giderken şimdi eve katkı sağlamak için çalışmaya devam ettiğini söyledi. Kadınlar özellikle gençlerin bu derin yoksullukta belki yanlış yollardan para kazanma arayışına girmelerinden de kaygı duyduklarını dile getiriyorlar. 

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Kur korumalı mevduata ayrılan bütçenin yarısı çocu...

Meclis'te Hazine ve Maliye Bakanlığının bütçesi görüşülürken okullarda çocuklara bir öğün ücretsiz v...

Çocuklara 1 öğün yemeği çok gören Gebze Belediye B...

Gebze Belediye Meclisinde, ‘Okullarda 1 öğün sağlıklı, ücretsiz yemek’ verilsin teklifini ‘Aç açıkta...

Beslenme çantasında ıslatılmış bayat simit var

Artan yoksulluk gelişim çağındaki çocukları vuruyor. Fırınların ücretsiz verdiği bayat, taşlaşmış si...