Yılgınlığa kapılmamak gerek
İzmir'de bulunan Kadın Yazarlar Derneği Dönem Sözcüsü Yazar Sevim Korkmaz Dinç yaşanacakların önceden bilindiğini ifade ediyor. Tüm bunlara rağmen 'Herkes devam etmeli, yılgınlık yok' diyor.

Kadın Yazarlar Derneği Dönem Sözcüsü Yazar Sevim Korkmaz Dinç'in referandum sonrası kadınları neler beklediğine dair değerlendirmeleri şöyle:

Türkiye açısından baktığımızda kadınları iyi şeyler beklemiyor. Bu konuda hem fikiriz. Muhafazakarlığın artacağını, kadınların eve kapatılacağını, alandan çekilmek isteyeceğini biliyoruz. Bütün muhafazakar baskılara karşı biz dernek olarak yarından umutluyuz. Halk oylamasında yasa dışı şeyler, yolsuzluklar olacağını tahmin ediyorduk. Bir mecburiyetten referanduma gidildi. Farklı mücadele yolları olabilseydi. Onun için herkesin devam etmesi, yılgınlığa kapılmaması gerekiyor. Büyükşehirlerde ‘hayır’ çıkması Türkiye’nin değişim sürecini de gösteriyor. ‘hayır’ oyları içinde muhafazakar oyların olmasına karşın, hepsi devrimci, ilerici oylar değil elbette, siyasi partilerin dini kullanmasına karşı da bir tepki doğuyor. Bu süreçte her kesime ulaşmamız lazım. Bu süreçte kadınlar üzerinden yapılan politikaları da eleştirmemiz gerekiyor.

İlgili haberler
Yan yana yürüyerek iyi bir mücadele verdik

TKDF Başkanı Canan Güllü: "Sorunları tartışabildiğimiz ama aynı zamanda tek payda altında buluşarak...

Mücadeleyi ilerletme olanağı

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan çıkan sonucun hak eşitliği için ve şiddete karşı mücadeleyi...

Esenyalı'da referandum gecesi... Daha yeni başlıyo...

Esenyalı, AKP'nin ağırlıklı oy aldığı bir semt. Kadınlar şu, bu partiden demeden kapı kapı gezerek n...