Yiğitcan’ı öldüren babasına ağırlaştırılmış müebbet verildi
9 yaşındaki oğlu Yiğitcan Türkoğlu’yu bıçaklayarak öldürdükten sonra annesi Neriman Deniz’e ‘Gel cesedi al’ diyen Nezir Türkoğlu ağırlaştırlmış müebbet hapis cezası aldı. Sanığa indirim uygulanmadı.

Eski eşi Neriman Deniz kendisinden boşanmak istediği için 10 yaşındaki oğlu Yiğitcan Türkoğlu’yu öldüren Nezir Türkoğlu’na yargılandığı davada karar verildi. 3. duruşması görülen davada sanık Türkoğlu’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Mahkeme ayrıca sanığa, alıkoyma ve kadına yönelik şiddetin de aralarında bulunduğu 4 ayrı suçtan 35 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

İstanbul’un Fatih ilçesinde 5 Kasım 2017’de 10 yaşındaki oğlu Yiğitcan Türkoğlu’nu katleden Nezir Türkoğlu’nun “Kasten yakın akrabayı öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet istemi ile yargılandığı davanın duruşması, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Mahkeme heyeti Adli Tıp Kurumunun Türkoğlu’ya dair gönderdiği raporu açıkladı. Raporda sanığın, “Cezai sorumluluğu olduğu” belirtildi. Sanık avukatı raporda aleyhe olan hususları kabul etmediğini belirtti.

Yiğitcan’ın ailesinin avukatı Esin Yeşilırmak ise “Sanık yanlış beyanda bulundu. Ayrıca pişmanlık göstermedi. Hiçbir indirim uygulanmasın” dedi.

SANIK AVUKATI AVUKATI ‘TAKDİR’ İNDİRİMİ İSTEDİ
Savcı da mütalaasında, sanığın “Yakın akrabayı kasten canavarca hisle öldürmek” suçunu işlediğini belirterek, alıkoyma, kadına yönelik şiddetin de içinde olduğu toplam 5 suçtan ceza istedi.

Sanık avukatı “Mütalaanın ilk dört maddesindeki (Neriman Deniz’i alıkoymak, oğlu Yiğitcan’ı alıkoymak, Yiğitcan’ı zehirlemek ve Neriman Deniz’e tokat atmak) kısımlara katılmıyoruz. Bu konuda çelişkili tanık beyanları vardır. Bu suçlardan beraat istiyoruz. Sadece Yiğitcan’ın ölümüne dair olaylardan ceza alacağını düşünüyoruz. Takdir indirimi istiyoruz” dedi.

Kararını açıklayan heyet, 10 yaşındaki Yiğitcan’ı katleden Nezir Türkoğlu’na, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Ayrıca mahkeme, Neriman Deniz’i alıkoymak gibi farklı 4 suçun da işlendiğini belirterek sanığa toplam 35 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

İlgili haberler
Suçluyu savcı, savcıyı medya korudu

Babası tarafından öldürülen Yiğitcan T.’nin annesi çocuğunun göz göre göre öldüğünü, polisin ve savc...

‘Devlet görevini yapsaydı Yiğitcan yaşıyor olurdu’

Yiğitcan'ın annesi Neriman Türkoğlu artık adalet istiyor: “Ölüm onun için kurtuluştur. Ölmesin, müeb...

Oğlu Yiğitcan’ı öldüren Nezir Türkoğlu: İdamımı is...

Oğlu Yiğitcan katleden Nezir Türkoğlu’nun yargılandığı dava eksikliklerin giderilmesi için 12 Hazira...