Yeşil Sol Parti İstanbul’da seçimden önce son mitingini düzenledi
Yeşil Sol Parti, seçimlere saatler kala binlerce kişinin katılımıyla İstanbul Yenikapı’da final mitingini gerçekleştirdi.

Yeşil Sol Parti İstanbul Yenikapı’da miting gerçekleştiriyor. Seçimlere bir gün kala düzenlenen ‘final mitingine’ binlerce kişi katıldı.

İstanbul’un ilçelerinden toplu taşıma araçlarıyla gelen binlerce yurttaş, yol boyunca Yeşil Sol Parti filamaları taşıdı. 

Miting alanında kadınlar Ekmek ve Gül'e konuştu. Genç kadınlardan biri: "Kadınların özgürce sokakta dolaştığı, gençlerin gelecek kaygısının olmadığı bir ülke için buradayım. Emek ve Özgürlük İttifakı'nın buna yol açacağını süşünüyorum" dedi. Başka bir kadın ise "Özgürlüğümüzün elimizden alınmaması için, hakkımızı korumak için buradayız." sözleriyle neden mitinge katıldığını ifade etti. 

ÇOLAK: ‘SOMA DAVASI 5 YILDIR KARAR ALINMADAN SÜRÜYOR’

MEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, "Ey tek adam yolun sonu gözüküyor, bay bay Erdoğan bay bay" dedi. Soma katlamının yıl dönümü olduğunu hatırlatan Akdeniz, katliamda yaşamını yitiren Uğur Çolak'ın annesi Manisa milletvekili adayı Gülsüm Çolak'ı sahneye davet etti. Çolak, "Soma'nın davası 5 yıl sürdü. 5 yılda bir karar alınmadı. Suçlular 6 gün bile yatmadılar" diye konuştu.

GÜMÜŞTAŞ: ‘HALKIMIZIN KADERİNİ BUNLARIN ELİNE BIRAKMAYACAĞIZ’

ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, halkı selamlayarak sözlerine başladı. Gümüştaş, “Yıllardır zorla ve gaspla seçim zaferi elde ediyorlar. Sokakları şimdiden bağlamaya çalışıyorlar. Bugüne kadar direndik, yine direnmeye devam edeceğiz. Halkımızın kaderini bunların ellerine bırakmayacağız” dedi.

Gümüştaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Zindanlara uğradığımız gazetecilerimize, hukukçularımıza, siyasetçilerimize, sosyalist ve yurtsever gençlerimize sözümüzü tutarak Gültan’a, Sebahat’e, bütün tutsaklarımıza, her kavgaya, her mücadeleye, şehitlerimize, bütün ölümsüzlerimize bin selam. Onların mücadele ahı başımızın üstünde. Kazanmak boynumuzun borcu. Her yerde bu sloganı haykırıyoruz, direne direne kazanacağız. Bu meydan bir kez daha söylüyoruz, buradayız, varız, siz gideceksiniz, biz kazanacağız."

KUŞ: ‘GÖNDERMEK YETMEZ, HESAP SORACAĞIZ’

TÖP İstanbul Sözcüsü Nilay Kuş, ise şöyle konuştu, “21 yıllık AKP ve MHP iktidarını tarihin çöplüğüne göndermeye geldik. Bu karanlık suç ittifakını tarihin çöplüğüne göndermeye geldik. Depremde, selde insanları ölüme terk eden bu iktidarı göndereceği. Biliyoruz, kaybedecekler ve korkuyorlar, korkutça saldırıyorlar. Bizi engelleyemezler buradayız, milyonlarla alandayız. Bizi çıktıkları ekranlarda terörist ilan ettiler, biz halkız halk. Terörist arıyorlarsa kendi içlerine baksınlar. Ve söz veriyoruz bizler kazanacağız, onlar kaybecekler. Onlar gidecekler ve emekten yana insanca yaşamı hep birlikte kuracağız. Bu zulüm iktidarın sonunu getireceğiz. Göndermek yetmez, bize cehennemi yaşatanlardan, halkı soyup soğana çevirenlerden, halka hakaret edenlerden hesap soracağız. Bu halk düşmanlarını sandığa gömeceğiz. Birlikte direndik birlikte değiştireceğiz."

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Halkın düşmanı kim?

LGBTİ'lerin eşitlik hakkını hedefe koyan, ayrımcılığı derinleştiren söylemler ile iktidar 'düşmanlar...

Az kaldı…

Kaybetmiş olanı göndermenin zamanı şimdi. Tek adam rejiminin ülke tarihinin karanlık ve hesabı sorul...

Unutmadan yıkacağız

21 yıllık AKP rejiminin yarattığı çok boyutlu ve derin enkazın nasıl kaldırılacağını, saray rejimini...