Van’da bir çocuğa sistematik istismar
Van’ın Muradiye ilçesinde bir çocuğun birden fazla kişi tarafından sistematik istismara uğramasına dair Van Barosu Çocuk Hakları Komisyonu açıklama yayımladı.

Van’ın Muradiye ilçesinde bir çocuk, istismara uğradığı gerekçesiyle birden fazla kişi hakkında emniyete şikâyette bulundu. Van Barosu Çocuk Hakları Komisyonu’nun konuyla ilgili yaptığı açıklamada komisyona 05.01.2023 tarihinde çocuğun cinsel istismarı şüphesiyle açılan soruşturma dosyası ile ilgili ihbar geldiği ve çocuğun birden fazla kişi tarafından sistematik olarak istismara maruz kaldığı söylendi. Van Barosu Çocuk Hakları Komisyonu’ndan iki avukatın görevlendirildiği olayla ilgili dosyada kısıtlılık kararı bulunuyor.

4 KİŞİ TUTUKLANDI

Olaya kamu görevlilerinin karıştığı iddiaları üzerine yazılı açıklama gerçekleştiren Van Emniyet Müdürlüğü, Muradiye ilçesine bağlı Polis Merkezi Amirliğine mağdur bir çocuğun müracaatta bulunması üzerine “Çocuğun Cinsel İstismarı, Şantaj, Hakaret” konularıyla ilgili çalışma yaptıklarını ve bu neticede 6 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldıklarını belirtti. 6 şüpheliden 4’ünün tutuklandığı belirtilen açıklamada şüphelilerden birine adli kontrol şartı uygulanırken diğerinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı açıklandı. İl Emniyet Müdürlüğünün açıklamasında adli işlem yapılan şahıslar arasında kamu görevlisi ya da yerel siyasetçi olmadığı ifade ediliyor.

Van Barosu’nun Çocuk Hakları Komisyonu ise sorumluların tespit edilerek en ağır cezayı alması için çocuğa her türlü hukuki desteği sunacağını ve olayın takipçisi olacaklarını belirtiyor. 

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
GÜNÜN BİLGİSİ: Cinsel istismarla mücadelede ebevey...

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneğinin hazırladığı cinsel istismarla mücadelede ebeveyn olarak yapabile...

Temel hedef istismarı önlemek ve çocuğu korumak ol...

Çocuk istismarı alanında çalışan uzmanlar bir araya geldi: ‘Etkin çocuk koruma sistemi hayata geçiri...

AKP’den hamle: Çocuk istismarını 'münferitleştirme...

TBMM'de bugün Çocuk İstismarının Önlenmesi Araştırma Komisyonu kuruldu. AKP'li vekillerin konuşmalar...