Küçüktekin davasının ilk duruşması görüldü: ‘Sıvının zarar verebileceğini bilmiyordum’
Yanında getirdiği kimyasal sıvıyı eski nişanlısının yüzüne atan Sabit Türk, duruşmada ‘Bir anlık öfkeyle oldu’ dedi.

Konya'da "Su sayacına bakacağız" diyerek açtırdığı kapıdan eski nişanlısı 28 yaşındaki Merve Küçüktekin'in yüzüne ve vücuduna kimyasal madde atan tutuklu Sabit Türk ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle yargılandığı davanın duruşmasında, “Sıvının zarar verebileceğini bilmiyordum. Küfrediyordu. Susturmak için bir anlık öfkeyle attım” dedi.

19 Haziran 2022 tarihinde Konya Çumra ilçesinde yaşayan Merve Küçüktekin'in evine gelen 1,5 yıl önce ayrıldığı eski nişanlısı sözleşmeli er Sabit Türk, "Su sayacına bakacağız" diyerek kapıyı açtırdı. Türk, pet şişe içindeki yanıcı kimyasal maddeyi Küçüktekin'e fırlattı. Yüzünde ve vücudunda yanıklar oluşan Küçüktekin, Konya Şehir Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Olay sonrası otomobiliyle kaçan Türk, İzmir Ilgın ilçesinde polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Türk, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği hâkimlikçe "kasten yaralama" suçundan tutuklandı.

MÜEBBET HAPİS İSTENDİ

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Küçüktekin'in yüzü, boyun bölgesi ve kollarında, cilt ve cilt altında ikinci derece yanık oluştuğu ve bunun basit tıbbi müdahaleyle giderilemeyecek, hayati tehlike oluşturabilecek yaralanmalar olduğu belirtildi.

Ankara Jandarma Kriminal Laboratuvarı'nda yapılan incelemede dökülen sıvı kimyasal maddenin kuvvetli asit olduğu kaydedilen iddianamede, Sabit Türk'ün ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanması istendi.

YİNE ‘BİR ANLIK ÖFKE’ BAHANESİ

DHA’ya göre Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın ilk duruşmasına tutuklu Sabit Türk ile saldırı sonrası 4 kez yapılan ameliyat sonrası taburcu olan ve halen tedavisi devam eden Merve Küçüktekin ve taraf avukatları katıldı.

Sabit Türk, ifadesinde, “Erkeklik gururuma hakaret ediyordu. Kapıyı açtıktan sonra bana ve aileme küfretmeye başladı. Ben kendisine zarar vermek istemedim, ama olay oldu. Sıvının zarar verebileceğini bilmiyordum. Küfrediyordu. Susturmak için bir anlık öfkeyle attım” iddiasında bulundu.

Merve Küçüktekin ise daha önce polis ve savcılıkta verdiği ifadelerin doğru olduğunu söyleyerek şikâyetçi olduğunu belirtti.

Mahkeme heyeti, Küçüktekin'in üzerine atılan kimyasal maddenin yeniden tespit edilmesini isteyerek, duruşmayı nisan ayına erteledi.

BEKLENEN SAVUNMA

Duruşmanın ardından açıklama yapan Merve Küçüktekin'in avukatı Aycan Ceylan, Merve için kötü kadın imajı çizilmeye çalışıldığını belirterek, "Beklediğimiz bir savunmaydı. Klasik bir şekilde 'psikolojim bozuk, rahatsızım, erkeklik onuruma hakaret etti' şeklindeydi savunmalar. 'Kötü kadın' imajı çizilmeye çalışıldı. Umarız ki ağır ceza mahkemesi de bunun farkındadır" dedi.

Fotoğraf:DHA