Van Büyükşehir Belediyesi İstanbul Sözleşmesi afişlerini kaldırttı
Van Kadın Platformunun kentin çeşitli yerlerindeki bilboardlara astığı İstanbul Sözleşmesi afişleri Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırıldı!

Resmi gazetede yayınlanmasının ardından Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden resmi olarak ayrılacağı tarih olan 1 Temmuz tarihi öncesinde Van Kadın Platformu sözleşmeden hükümetin kararıyla çıkılmasına tepki göstermek amacıyla şehrin çeşitli yerlerindeki bilboardlara İstanbul Sözleşmesi konulu afişler astı.

Afişler önceki gün Van Büyükşehir Belediyesi ve reklam şirketi arasındaki sözleşme gerekçe gösterilerek söküldü.

Belediyenin afişlerin sökülmesine yönelik yaptığı açıklamada Reklam Amaçlı Kent Mobilyalarının Kiralanması sözleşmesinin 5. maddesinin 13. fıkrasında yer alan "Reklam panolarına konulacak afiş, ilan ve reklamlar yürürlükteki mevzuata göre getirilen kısıtlamalar ve hükümet ile bakanlıkların kararlarına millî güvenliği, ahlak ve adaba aykırılık yönündeki kısıtlamalara uymak zorundadır" ibaresi afişlerin sökülme nedeni olarak gösterildi.

Van Kadın Platformu ise afişlerinin sökülme kararının ardından yaptığı yazılı açıklamada "Haklarımıza, hayatlarımıza sahip çıkmamız milli güvenliğinize, ahlakınıza ve adabınıza aykırı ise sökmeniz gereken tek şey zihniyetinizdir" diyerek karara tepki gösterdi.

Ayrıca platform açıklamasında "Sizler afişlerimizi sökerek İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçileceğini sansanız da bizler sesimizin ulaşacağı her yerde en yüksek sesle ‘İstanbul Sözleşmesi Yaşatır’ diyeceğiz” diyerek sözleşmeye sahip çıkmaya devam edeceklerini duyurdu.


Fotoğraf: Van Kadın Platformu

İlgili haberler
İl İl 1 Temmuz eylemleri: İstanbul Sözleşmesi bizi...

Kadınlar, “Haklarımızdan, hayatlarımızdan, İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz” demek için 1 Temmu...

Bursalı kadınlar 1 Temmuz'da sokakta!

"İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz" diyerek çağrı yapan Bursalı kadınlar 1 Temmuz'da sokakta ola...

Mücadele sürüyor, kadınlar 1 Temmuz'da sokağa çağı...

İstanbul, Ankara ve İzmir’den İstanbul Sözleşmesi kampanya gruplarından çağrı 1 Temmuz çağrısı: Kadı...