Bornova Belediyesi işçileri çocuk istismarının cezasızlığına tepki gösterdi
Çocuk istismarına tepki gösteren Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube üyesi işçiler, 1 Temmuz’da sona eren İstanbul Sözleşmesi’ni sahiplenme çağrısında bulundu.

Bornova Belediyesinde çalışan ve Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube üyesi olan işçiler, çocuk istismarına karşı işyerlerinde basın açıklaması yaptı.

Son olarak, Antalya’nın Finike ilçesinde 7 ve 10 yaşlarındaki iki çocuğun istimara uğraması ve tutuklu sanıkların Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakılmasına tepki gösteren işçiler, istismara karşı 1 Temmuz’da sona eren İstanbul Sözleşmesi’ni sahiplenme çağrısında bulundu.

Bornova temizlik işleri şantiyesi, Fen işleri ve park bahçeler şantiyesi ve Bornova Belediyesi Gençlik Merkezinde bir ara gelen işçiler, çocuk istismarına sessiz kalmayacaklarını dile getirerek basın açıklamasını okudu.


‘İSTİSMARCI SANIKLARIN TAHLİYE EDİLMESİ KABUL EDİLEMEZ’

Açıklamada, çocukların ifadeleri ve çizdikleri resimlere rağmen sanıkların tahliye edilmesinin kabul edilemez olduğu ifade edilirken, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından yapılan açıklamada sürecin takipçisi olacakları bildirilmiştir. Bu açıklamalar yaşanılan gerçekliklerle bağdaşmamaktadır. Eğer gerçekçi olsalardı çocuklara yönelik saldırılarda, istismarda somut delil şartı getirmeye çalışmazlardı. Eğer gerçekçi olsalardı bugün iki çocuğu defalarca istismar eden sanıklar tahliye edilmemiş olurlardı. Gerçekçi olsalardı İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmak yerine, sözleşmenin yükümlülükleri yerine getirilip kadınlar ve çocuklar her türlü şiddetten korunabilirdi” denildi.

Mersin’de 7 yaşında bir çocuğu istismar eden sanığın da tahliye edildiği hatırlatan işçiler, “Bu iki dava da bize göstermektedir ki çocukların çizimleri, ifadeleri yargı için yeterli bulunmamakta çocuğun yaşadıkları, psikolojisi yok sayılmaktadır. Yargıya ve istismar davalarında somut kanıt isteyen iktidara soruyoruz; bu deliller de yetmeyecekse daha ne yetecek? Bizler artık istismar davalarının ardından sürekli tahliye haberlerini duymaktan yorulduk, yetkililerse sürecin takipçisiyiz açıklamasını yapmaktan yorulmadı” dedi.

‘İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN ÇIKMA KARARINI TANIMIYORUZ’

Çocukların korunması için devlet yetkililerinin İstanbul Sözleşmesi’ni uygulaması gerektiğini belirtilen açıklamada, “1 Temmuz’da İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılma kararı resmileşecek. Bu hükmü tanımıyor, 1 Temmuz’da haklarımız ve hayatlarımız için İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmediğimizi bir kez daha dile getirmek üzere yarın saat 18.30’da Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde olacağız” ifadelerine yer verildi.

Fotoğraflar: Genel-İş 7 No’lu Şube


İlgili haberler
Çocukların istismarı resimlerle anlattığı Elmalı d...

Elmalı davasında 7 ve 10 yaşındaki 2 çocuk uğradıkları cinsel istismarı anlattı, yetmedi resmini çiz...

ODTÜ’lü öğrenciler: İstismarcıyı, katili, tecavüzc...

Çocuk istismarına hayır demek için bir araya gelen ODTÜ öğrencileri, 1 Temmuz 2021’de sona eren İsta...

Danıştay, İstanbul Sözleşmesi kararının durdurulma...

Danıştay, İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin Cumhurbaşkanı kararının yürütmesinin durdurulması talebini...