Üç kadın erkekler tarafından katledildi, iki kadın yaralandı
Mersin, Yalova ve İzmir’de üç kadın evli oldukları erkekler tarafından katledildi, Adana ve Kırıkkale’de yaşayan iki kadın ise boşanmak istedikleri erkekler tarafından yaralandı.
MERSİN

Mersin’nin Erdemli ilçesinde Fatma Biricik isimli kadın evli olduğu Atilla Biricik tarafından av tüfeğiyle vuruldu. Saldırıda ağır yaralanan Fatma Biricik ambulansla kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. Polisler cinayet mahalinin yaklaşık 200 metre uzağında Atilla Biricik'in cesedini buldu. Fatma Biricik’in engelli çocuğu ise Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından koruma altına alındı. Atilla Biricik hakkında uzaklaştırma kararı verildiği, kararın 22 Ekim’de bittiği öğrenildi.

YALOVA

Yalova’da evinde elleri ve ayakları arkadan bağlanmış halde bulunan Canan Cerit’in (55), boğularak öldürüldüğü belirlendi. Cinayet önceki akşam Çiftlikköy’de işlendi. Cerit’in yanında çalışan kişiler tarafından öldürülüp ziynet eşyalarının çalındığı iddia edildi.

İZMİR

İzmir Torbalı’da ise Mehmet Tosun (37), eşi Hasibe Tosun'u (35); üvey ağabeyi İsa Akay (44) ile aralarında ilişki olduğunu öne sürerek av tüfeğiyle katletti. Saldırgan Mehmet Tosun, İsa Akay’ı da aynı silahla öldürdü. Saldırgan cinayetlerin ardından jandarmayı arayıp teslim oldu. Hasibe Tosun ve İsa Akay’ın cesetleri otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

ADANA

Adana’da ise Ayşegül Taş (24), boşanma aşamasında olduğu İzzettin Taş (24) tarafından otomobilde bacaklarından silahla yaralandı. Saldırgan İzzettin Taş kayınpederi Salih K’yi (50) de çenesi ve kolundan tabancayla vurdu. Saldırı sonrası tutuklanan İzzettin Taş’ın ifadesinde “Ayşegül benden ayrılacaktı. Kayınpederim bizi görüştürmeyince sinirlendim” dediği öğrenildi.

KIRIKKALE

Kırıkkale'de de K.D. adlı kadın boşanma aşamasında olduğu B.D. tarafından bacağından vurularak yaralandı.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
İkbal ve Ayşenur'un katledilmesi münferit değil |...

Devlet artan yoksulluktan kazanılmış haklara saldırılarla kadınları çepeçevre sarıyor. Kadınların mü...

Kadın cinayetleri: Münferit değil, politik!

CHP Denizli vekili Gülizar Biçer Karaca: Kadın cinayetleri münferit olay, kişisel sorun, magazinleşt...

İki günde dört kadın cinayeti

İstanbul’da Semih Çelik isimli erkeğin Ayşenur Halil ve İlknur Uzuner’i katletmesinin ardından 24 sa...