Üç çocuğuna istismarda bulunan H.N. tahliye edildi
Urfa’da 3 çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu için tutuklanan H.N. tahliye edildi.

Urfa’nın Haliliye ilçesinde kız çocuklarını cinsel istismara maruz bıraktığı için tutuklu olan H. N., serbest bırakıldı.

Duruşma öncesi dayanışma çağrısı yapan çocuklardan Z.N. adalet istediklerini söylemişti.
Urfa 7’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 2’nci duruşması bugün görüldü. Duruşmayı Urfa Barosu Kadın Komisyonu, Yaşam Evi Kadın Dayanışma Derneği, Urfa İl Kadın Platformu takip etti.

Duruşmaya tanıkların dinlenmesi ile başlandı. Mahkeme Urfa Barosu ve Yaşam Evi Kadın Dayanışma Derneğinin katılma taleplerini ise reddetti. Mahkeme sanık H.N.’nin tutuksuz yargılanmasına karar verirken duruşmayı 18 Nisan’a erteledi.
Duruşma sonrası konuşan Urfa Barosu Kadın Komisyonu Başkanı Avukat Serap Polat, katılma taleplerinin reddedildiğini ancak hukuki olarak aileye destek sunmaya devam edeceklerini söyledi. Serap, “Mahkeme H. N.’nin tahliyesine karar verdi. İleriki süreçte delilleri değerlendireceklerini ona göre karara varacaklarını, ancak bu aşamada tutuksuz yargılanması gerektiği kanaatinin oluştuğunu belirttiler. Biz bu verilen tahliye kararına karşı bir itirazda bulunacağız. Urfa Barosu Kadın Komisyonu ve Yaşam Evi Kadın Dayanışma Derneği olarak davayı takip etmeye devam edeceğiz” dedi.

Z.N: ADALET DİYE BİR ŞEY YOK
Ekmek ve Gül’e konuşan Z.N. ise “Burada adalet kalmamış, adalet diye bir şey yok. Bize diyorlar ki ‘Tecavüze uğra, hamile kal, ondan sonra biz adaleti sağlayalım’ Kime güveneceğiz, neye güveneceğiz. Eve gitmiyorum ki kendime bir şey yapmamayım. Bu adalet değil.’ dedi.
İlgili haberler
Babalarının istismarına uğrayan iki kardeş intihar...

Urfa Haliliye’de babalarının istismarına maruz kalan 2 kardeş, babanın serbest bırakılma üzerine int...

Kadın cinayetinin ardında, babanın çocuğuna cinsel...

Ankara Mamak’ta boşanmak istediği Şükrü Şengül tarafından öldürülen Döndü Şengül, boşanmak istediği...

Baba istismarına uğrayan kardeşlerden çağrı: İstis...

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde yaşayan üç kız kardeş yarın Urfa 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülece...