Tuzluçayırlı kadınlar: 'Yaşamak istiyoruz'
Tuzluçayırlı kadınlar, artan kadın cinayetleri ve şiddete karşı basın açıklamasında buluştu.

Tuzluçayır’da kadınlar “Bir kişi daha eksilmek istemiyoruz! Yaşamak istiyoruz” diyerek Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği’nin çağrısıyla bir araya geldi. Tuzluçayır Meydanı’nda yapılan açıklamaya çok sayıda kadın katıldı. Son dönemde artan kadın cinayetlerine karşı bir araya gelme çağrısı yapan kadınlar, hükümet yetkililerinin kadınların hayatlarını yok sayan söylemlerine ve cezasızlık politikalarına dikkat çekti. “Kadın cinayetleri politiktir”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Kadın yaşam özgürlük” sloganlarının atıldığı açıklamada kadınlar kendi hazırladıkları dövizlerle kadın cinayetleri karşısında İstanbul Sözleşmesi'nin önemini vurguladı. 

DAYANIŞMAMIZ BİZE IŞIK OLACAK

Kadınlar adına açıklamayı yapan İlkem Sevinç, iktidarın caydırıcılıktan yoksun; adaleti sağlamaktan uzak cezai uygulamalarının ve kadınların haklarını ve hayatlarını koruyan yasaları tartışma konusu haline getirmesinin kadın ve çocuklarının yaşamını çok etkilediğini söyledi. Sevinç, “Cezasızlık, iyi hal indirimleri, medyanın şiddeti olağanlaştırması, erkek egemen zihniyet kadınların yaşamlarını her geçen gün daha da cendereye alıyor. İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılması, 6284ü uygulamaktan kaçınma, nafaka hakkının gasp edilmek istenmesi gibi politikalar ile kadını güçlendiren, özgürleşmesinde bir adım olan ne varsa hepsi budanıyor, elimizden alınmak isteniyor. Kadın şiddetine hep bir bahane, haklı bir sebep aranıyor.” diye konuştu.

Son bir haftadır ülkenin dört bir yanında kadınların cinayetlere karşı yükselen sesine dikkat çeken Sevinç, “Biliyoruz ki kadın cinayetleri durdurulabilir. Mahkemede hakim karşısına çıkan adam takım elbise giydi diye indirim almazsa, adalet terazisi doğru tutarsa, iktidarın politikaları kadını gerçekten korursa, etkin cezalandırma ve şiddeti önleyici mekanizmalar doğru işletilirse, kadın cinayetleri önlenebilir.” dedi. Sevinç, kadınların her alanda yan yana gelmeye ve mücadele etmeye mecbur olduğunu belirterek, “Her geçen gün bizleri daha da karanlığa sürükleyen bu kadın düşmanı politikalara karşı, kız kardeşlerimizle olan dayanışmamız, büyüyen mücadelemiz bu karanlığın içindeki sokak lambalarımız olacaktır” diye konuştu.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül


İlgili haberler
Kadın cinayetlerine üzülmek sorumluluğun üzerini ö...

Şiddet artıyor, vahşileşiyor ve hayat büyük tehlikeler anlamına geliyor hepimiz için. O nedenle ülke...

Kadın cinayetleri: Münferit değil, politik!

CHP Denizli vekili Gülizar Biçer Karaca: Kadın cinayetleri münferit olay, kişisel sorun, magazinleşt...

İkbal ve Ayşenur'un katledilmesi münferit değil |...

Devlet artan yoksulluktan kazanılmış haklara saldırılarla kadınları çepeçevre sarıyor. Kadınların mü...