ODTÜ’deki Kadın Duvarı’nda ‘Jin, jiyan, azadi’ yazısının üstü karalandı
ODTÜ’de Kadın Duvarı’ndaki “Jin, Jiyan, azadi” yazısının üstü karalandı. Yazıyı yeniden yazan öğrenciler sloganın kadın mücadelesi için önemli sloganlardan biri olmaya devam edeceğini vurguladı.

ODTÜ’de katledilen kadınları anmak için Matematik Binası’ndaki Kadın Duvarı’nda yapılan yazılamada çeşitli gruplar tarafından “Jin, Jiyan, azadi” yazısının üstü karalandı. Öğrenciler yazıyı yeniden yazarak, “Kadını, yaşamı ve özgürlüğü savunan bu slogan her ne kadar karartılmaya çalışılsa da dünyanın her yerinden yükselen kadın mücadelesi için önemli sloganlardan biri olmaya devam edecektir” dedi.

Katledilen kadınları anmak için geçtiğimiz günlerde Matematik bölümü binasındaki Kadın Duvarı'nda öğrenciler yan yana gelmişti. Rektörlük tarafından üzeri kapatılan "Biz kadınlar barışta ısrarcıyız ancak yasaklarla savaşacağız" yazısını tekrardan yazan kadınlar yazıya ek olarak 3 farklı dilde "Kadın, yaşam, özgürlük” yazmışlardı. Dün çeşitli gruplar tarafından “Jin, Jiyan, azadi” yazısının üstü karalandıktan sonra ODTÜ Matematik Topluluğu, ODTÜ TCÇT, HDK ODTÜ, Tip’li Öğrenciler, Özgür Üniversite Hareketi ODTÜ, ODTÜ Medya Topluluğu, ODTÜ Sol Genç, ODTÜ Çevre Topluluğu, ODTÜ Vegan, ODTÜ Moda Topluluğu, ODTÜ Münazara Topluluğu, SİTOP, FLE Forum Bölüm Başkanlığı, ODTÜ Sosyoloji Topluluğu, ODTÜ Psikoloji Topluluğu, Mor ODTÜ İnisiyatifi, ODTÜ Oyuncuları, ODTÜ MD, Direnenler Topluluğu, Direnişin Renkleri ODTÜ UGT, ODTÜ MFT, Kadınlar Sokağa Hareketi, ODTÜ Gastronomi Topluluğu, ODTÜ Bilim Kurgu ve Fantezi Topluluğu, Öğrenci Faaliyeti, ODTÜ Ekonomi Topluluğu, ODTÜ Hayvan Dostları, ODTÜ Örgü ve El işleri, ODTÜ Mimarlık Topluluğu, ODTÜ Eğitim Topluluğu, DKSK, Çöpsüz ODTÜ inisiyatifi, ODTÜ izci Grubu, ODTÜ Emek Gençliği, SBKY Öğrenci Temsilciliği, ODTÜ LGBTIQAA+ Dayanışması, ODTÜ Feminist Dayanışmanın çağrısıyla öğrenciler kadın duvarında karalanan “Jin, Jiyan, azadi” sloganının tekrardan yazmak üzere toplandı.

Duvar önünde yapılan açıklamada, “Kadınların barış talebini yükselttiğimiz ve enternasyonal kadın mücadelesine vurgu yaptığımız bu duvarda “Jin, Jiyan, Azadi” sloganı çeşitli kimselerce dün gece karalanmıştır” denilen basın açıklamasında “Bu duvarın önüne en son gelmemizden bugüne 1 kadın daha katledildi, bugün Rojin’i de anmak üzere buradayız. Kadını, yaşamı ve özgürlüğü savunan bu slogan her ne kadar karartılmaya çalışılsa da dünyanın her yerinden yükselen kadın mücadelesi için önemli sloganlardan biri olmaya devam edecektir” denildi. 

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
ODTÜ öğrencileri kadın cinayetlerine karşı yürüdü

ODTÜ'de öğrenciler kadın cinayetlerine karşı üniversitede yürüyüş düzenledi. Öğrenciler 100. yıl sem...

ODTÜ'de kampüste güvenlik sorunu yaşayan kadınlar...

'Giriş çıkışlarda dahi güvenliği sağlayamayan rektörlük bununla kalmıyor kampüsü ışıklandırmıyor.'

Engellere rağmen ODTÜ’de kadınlar bir araya geldi

ODTÜ Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Topluluğu, onaya uygun görülmeyen etkinliklerini engellemelere r...