Tuzluçayır’da 8 Mart coşkusu
Tuzluçayır'da kadınlar 8 Mart'ı kutlamak için basın açıklamasında bir araya geldi. Açıklamada, 'Durmayacağız, yan yana gelerek yoksulluğu yaratanlara karşı mücadele edeceğiz' denildi.

Tuzluçayır’da kadınlar 8 Mart’ı kutlamak için her yıl olduğu gibi Tekmezar Parkı’nda bir araya geldi. Tuzluçayır’da çok sayıda derneğin çağrısıyla gerçekleşen buluşmada kadınlar, “Yaşasın kadın dayanışması”, “Kadın yaşam özgürlük”, “Yaşasın 8 Mart” sloganları attı.

Kadınların buluşmasına Emek Partisi Mamak Belediye Başkan Adayı İlke Işık da katıldı. Ortak açıklamayı Eylem Koçoğlu okudu. Koçoğlu, 8 Mart’ı yaratan kadın işçiler gibi bugün de kadınların mücadelede yol göstermeye devam ettiğini söyleyerek Mamaklı kadınlar olarak işsizliğe, yoksulluğa, uzun çalışma saatlerine karşı “Yeter artık" dediğini söyledi. Koçoğlu, “Durmayacağız, susmayacağız, yan yana gelerek yoksulluğu yaratanlara karşı mücadele edeceğiz” diye konuştu.


MAMAK’TA BİR YILDA EN AZ 20 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

Geçtiğimiz hafta, bir gün içinde 8 kadının öldürülmesine dikkat çeken Koçoğlu, Mamak’ta bir yıl içerisinde kesinleşen 20 kadın cinayeti olduğunu, kadın cinayetlerinin kadınların öfkesini her gün artığını söyledi. Koçoğlu, “İktidarın cinsiyetçi söylemleri, ayrımcı uygulamaları, İstanbul Sözleşmesi’ni hukuksuz bir şekilde feshetmeleri, 6284 sayılı yasaya göz dikmeleri, nafaka hakkını gasp etmeye çalışmaları, haksız ceza indirimleri, kadın katillerine cesaret veren mahkeme kararları, kadın cinayetlerinin önünü açıyor. Suçlulara ceza vermek yerine koruyor” dedi. Zorunlu din dersi dayatmasına, ÇEDES gibi projelere tepki gösteren Koçoğlu, “ÇEDES’e, MESEM’e, çocukları ve kadınları ezen uygulamalara geçit vermeyeceğiz" dedi. Koçoğlu, kadınların dayanışmayla mücadeleye devam edeceğini söyleyerek, “”Yalnızca 8 Mart’ta değil, yılın bir günü değil, her günü yılmadan, yorulmadan, usanmadan, örgütlenerek mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.

Kadınların Tuzluçayır’da her yıl gerçekleştirdiği yürüyüş, bu yıl polis engeline takıldı. Polisler şenliğin gerçekleşeceği salona yürümek isteyen kadınların pankartla ve slogan atarak yürümelerine izin vermedi. Ancak kadınlar inatla yürüyüşte pankartlarını açarak “Yaşasın kadın dayanışması” sloganlarıyla yürüdü.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
8 Mart'a giderken metal işçisi bir kadın anlatıyor...

'Normal zamanda bile katlanılamayan bir ağrı yaşarken bu durumlarda çok daha zorlanıyoruz. Bu yüzden...

8 Mart'a giderken bir sağlık emekçisi anlatıyor: '...

'Birlikte çalıştığımız birçok sağlık emekçisi arkadaşımız mutsuz, tükenmiş durumda. Bu durum domino...

Tarihin tozlu sayfalarında değil işçi kadınların m...

8 Mart geldi çattı. Tüm takvimlerden, yer kürenin her bir parçasından biriktirdiği eşitlik türküsünü...