TÜRK-İŞ ve Türk Metal Genel Merkezine çağrı: Oyumu kullanmak, sandığa sahip çıkmak istiyorum
Sendikayı eleştirdiği için işten atılan ve delege adaylığı yapılan itirazlar sonucu kabul edilen Nagihan Özcan, Federal Mogul Kuruçeşme fabrikası önünde açıklama yaptı.

Türk Metal Kocaeli Şubesinin örgütlü olduğu Federal Mogul fabrikasında geçtiğimiz ağustos ayında sendikayı eleştirdiği için işten atılan ve delege adaylığı yapılan itirazlar sonucu kabul edilen Nagihan Özcan, Federal Mogul Kuruçeşme fabrikası önünde açıklama gerçekleştirdi.

27 yıldır fabrikada büyük emek vererek çalıştığını belirten Özcan, “Gün geldi hakkımızı aramak için sendika başkanıyla konuşmaya gittik. Orada hakkını en çok arayan iki kadın arkadaşı işten attırdılar. Bu benim çok canımı yaktı çünkü insan hakkını arayamayacak mı bu ülkede? Seni korumak için o koltukta oturan sendika böyle bir şeye tenezzül nasıl etti onu anlayamıyorum. Bu korku düzenini değiştirmek için mücadele etmeye karar verdim. İşten atıldıktan sonra da delege olabileceğimi öğrendim ve delege olmaya karar verdim. Tabi ki engellendi benim delege olmam” dedi.

‘SEÇME VE SEÇİLME HAKKI HER İNSAN GİBİ BENİM DE HAKKIM’

Oy kullanmak ve sandığına sahip çıkmak istediğini fakat sendikanın bunu engellemeye çalıştığını ifade eden Nagihan Özcan, “Seçme ve seçilme hakkı her insanın olduğu gibi benim de hakkım. Bunu da inşallah aşacağız. Mücadeleye sonuna kadar devam edeceğim. Bu düzenin bozulmasını istiyorum. İçerideki arkadaşlar da biliyorum çok baskı altındalar. Kalpten kalbe bir yol var ben biliyorum onlar beni destekliyorlar. Biz sandıkta göreceğiz göreceğimizi” diye konuştu.

‘HAMİLEYKEN GECE İŞE ÇAĞRILDIM YASA O ZAMAN YOK MUYDU?’

Hamile olduğu dönemlerde yasaya aykırı bir şekilde işe çağrıldığını ve çalıştırıldığını söyleyen Nagihan Özcan, “Evim fabrikaya yakındı ve hamile olduğum dönem gece yarıları, sabahın beşinde, üçünde beni arayıp işe çağırıyorlardı. Her acil durumda gittim ve yardımcı oldum. Bunlardan hiç gocunmadım çünkü bu benim işim dedim. Bu özveriyle çalışmamıza rağmen şimdi beni içeri almıyorlar. Raporlu olan insanlar nasıl ki işyerine giremezse ben de içeri giremezmişim şu anda benim hakkım yokmuş. Madem böyle ben hamilelik iznindeyken problem var diyerek beni içeriye nasıl aldınız? Kanun burada işliyorsa orada da işlemeliydi” diye konuştu.

GENEL MÜDÜR İŞÇİLERLE GÖRÜŞMÜŞ

Genel müdürün içeride işçilerle birebir görüştüğünü söyleyen Özcan, “Burada işten atıldıktan sonra fabrikanın patronuna mail attım ve telefonla görüştük. Diğer fabrikalarda yapılan promosyonlardan ve yan haklardan bahsettim ama bana bunlardan haberlerinin olmadığını ve ilk yönetim toplantısında bunlardan bahsedileceğini söyledi. Kısa bir süre sonra da promosyonlar dağıtıldı. Yani biz sendikaya gidip bu haklarımızı anlattığımızda bize patron vermiyor demişlerdi. Bugün içerdeki arkadaşlarımızla genel müdür görüşüyor ve diyor ki promosyonları biz verdik Yakup başkan bunun için çok çalıştı demişler. Ben elimden geldiğimce susturulan işçilerin ve kendimin hakkını aramaya devam edeceğim” dedi.

Fabrika önünden içeride çalışan arkadaşlarına çağrı da bulunan Özcan, “18 Kasım Cuma seçim günü ben içeri girmeye çalışacağım sonuna kadar mücadele edeceğim. Lütfen sandıkların başında olun açılan her oyun size göstermelerini isteyin. Bu sizin hakkınız kimse size müdahale edemez” ifadelerini kullandı.


İlgili haberler
Sendikayı eleştirdi işten atıldı, pes etmedi deleg...

Federal Mogul fabrikasında sendikayı eleştirdiği için işten atılan 27 yıllık kadın işçi Nagihan Özca...