TJA 3 Ağustosta kadına yönelik artan saldırılara karşı ses çıkaracak
Tevgera Jinen Azad (TJA) ‘Kadın soykırımını durduracağız, yaşamı özgürleştireceğiz’ ana temasıyla 3 Ağustos’ta startını Batman’dan vereceği bir kampanyaya hazırlanıyor.

3 Ağustos Kadın Soykırımına karşı mücadele gününe atfen başlatılacak kampanyaya ilişkin konuştuğumuz TJA Aktivisti Nahide Ermiş, kampanya kararını tüm bileşenleriyle birlikte aldıklarını, OHAL sürecinde artan kadına yönelik suç, tecavüz ve taciz olaylarına karşı 3 Ağustos’ta meydanlarda haykıracaklarını dile getirdi.

‘BASKI VE ZOR ORTAMININ HEDEFİNDE KADINLAR VAR’
Ermiş, “OHAL süreci boyunca günde ortalama 5 kadın öldürüldü, onlarcası taciz ve tecavüze maruz kaldı. 365 kız çocuğu cinsel istismara uğradı. Yurtlar ve okullar cinsel istismar olaylarının yüzde 59 oranında yaşandığı yerler oldu. 26 bin kadın ihraç edildi. Yüzlerce kadın kurumu kapatıldı ve binlerce aktivist tutuklandı. Çocuğun tecavüzcüsüyle evlendirme yasası çıkarılmak istendi. kadın cinayetlerinde" iyi hal" ve "haksız tahrik" indirimleri uygulandı. Cezaevlerinde kadına yönelik cinsel saldırı-işkence temel bir uygulama haline getirildi. Organize tecavüz çeteleri her yerde örgütlendi ve kefalet yoluyla tecavüzü satın alma hukuku devreye sokuldu. Sonuç olarak hedefinde kadın özgürlük değerleri olan bu baskı ve zoru ortadan kaldırmanın yol ve yöntem arayışı içerisindeyken böyle bir kampanyanın gerekli olduğuna inandık”dedi.

‘KAHKAHALARIMIZI EKSİK ETMEYECEĞİZ’
Kampanya startını Batman’dan vermelerinin nedenini ise 90’lı yıllardan bugüne kadın intiharlarının en çok yaşandığı il olmasının etkisi olduğunu anlatan Ermiş, “Kadına karşı körüklenen gericiliğin baş şehri olarak bilinen Batman'ı özgürleştirmek üzerine çalınan bu kara lekeyi ve gericilikle özdeşleşen imajını temizlemeyi sadece Batmanlı kadınlara bırakmamak gerektiğine inanıyoruz. Faşizmin karakteristik özelliklerinden olan tecavüz ve soykırımı Batman’da 14 yaşındaki kadına tecavüz edilip hamile bırakılmasında gördük, Ensar gibi bir çok olayın ortaya çıkması biz kadınları 3 Ağustos’ta tüm bunlara karşı sesimizi haykırmaya karar vermemize neden olmuştur. Kadının kahkahasının sorun olarak görüldüğü bir dünyada yaşıyoruz.
Bu nedenle biz kadınlar kahkahalarımızı eksik etmeyeceğiz. Zira faşizm ortamında gülmek bile demokratik bir duruş bir direniş şeklidir” diye konuştu.





İlgili haberler
Kadınlar Batman’daki istismar ve fuhşa karşı yürüy...

Batman’da çocuk yaştaki G’nin hamile kalmasıyla ortaya çıkan istismar ve fuhuş olayları üzerine kadı...

Batman’da yaşanan fuhşa ve istismara kadınlardan t...

Batman’da çocuk yaştaki G’nin hamile kalmasıyla ortaya çıkan istismar ve fuhuş olayları üzerine kadı...

Batman’daki çocuk istismarı nasıl ortaya çıktı?

Uzun zamandır yaşanıyor olmasına rağmen görmezden gelinen Batman’daki fuhuş ve çocuk istismarı olayl...