Tecavüz faili Bilgili'ye verilen hapis cezası onandı
Birlikte çalıştığı veteriner Ç.B.'ye tecavüz etmekten 9 yıl hüküm giyen Prof. Dr. Hasan Bilgili'ye verilen hapis cezası kararı Yargıtay’da onandı.

Birlikte çalıştığı veteriner Ç.B.'ye tecavüz etmekten 9 yıl hapis cezası verilen Prof. Dr. Hasan Bilgili'nin karara yaptığı itirazı inceleyen Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 27'nci Ceza Dairesi, başvuruyu esastan reddetti.

Ret kararına karşı, temyiz yoluna giden Bilgili'nin dosyasını inceleyen Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi, "Yargılama sürecindeki işlemlerin usul ve kanuna uygun olarak yapıldığı, eylemin sanık tarafından gerçekleştirildiğinin saptandığı, vicdani kanının dosya içindeki belge ve bilgilerle uyumlu olarak kesin verilere dayandırıldığı kaydetti. Yargıtay, Bilgili'nin eylemine uyan suç vasfı ile yaptırımların doğru biçimde belirlendiğine karar vererek verilen hapis cezası kararını onadı.

MESLEKTEN MEN İTİRAZI DA REDDEDİLDİ

Bilgili'nin olaydan sonra Ankara Veteriner Odası'nın meslekten menedilmesi kararına karşı yaptığı itiraz da reddedildi. Mahkeme, Bilgili'nin "cinsel saldırı" suçundan 9 yıl hapis cezası aldığına dikkat çekerek, "Türk Veteriner Hekimleri Birliği Hizmetlerinin Yürütülmesine ilişkin yönetmeliğin veteriner hekimliği mesleğinin onurunu ve saygınlığını zedeleyecek davranışlardan kaçınmak" hükmüne yer vererek, davanın reddine karar verdi.

NE OLMUŞTU?
Veteriner Prof. Dr. Hasan Bilgili, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde öğretim üyesi olduğu 2019 yılında kendisine ait hayvan hastanesinde çalışan veteriner Ç.B.'ye tecavüz suçundan tutuklanmıştı. Bilgili, daha sonra savcılık tarafından resen tahliye edilmişti. Üniversitedeki görevinden alınan Bilgili ile yardımcısı veteriner hekim Serkan Durmaz hakkında "nitelikli cinsel saldırı", "cebir ve tehdit ile hürriyeti yoksun kılma", "tehdit" ve "hakaret" suçundan dava açılmıştı.
Ankara 31'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 22 Haziran 2022'deki karar duruşmasında sanık Hasan Bilgili'ye "cinsel saldırı" suçundan 9 yıl hapis cezası verilmişti. Mahkeme, kararla birlikte Bilgili'nin tutuklanmasına hükmetmişti. Sanık Serkan Durmaz ile Hüseyin Şenyurt ise beraat etmişti.
Öte yandan Ankara Veterinerler Odası tarafından alınan kararla Bilgili'nin diplomasına el konulmasına ve meslekten menedilmesine karar verilmişti. Karar, Türkiye Veteriner Hekimler Birliği tarafından da onanmıştı.

Kaynak: MA
Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Prof. Dr. Hasan Bilgili’ye verilen cezanın gerekçe...

Cinsel saldırı faili Hasan Bilgili’ye verilen 9 yıl hapis cezasının gerekçesinde sanığın cinsel sald...

Veteriner hekime cinsel saldırı davas| Ç.B.’nin if...

Prof. Dr. H.B. ve yardımcısı S.D.’nin veteriner Ç.B.’ye cinsel saldırıda bulunmaktan yargılandığı da...

Veteriner hekime tecavüz davasında skandal| Sanık...

Veteriner Ç.B.’ye tecavüz eden ve tutuksuz yargılanan H.B. davasında sanık avukatları tarafından get...