Ege Üniversitesi'nde emekçiler kreşin kapatılmasını protesto etti
Ege Üniversitesi'nde bulunan kreşin 'zarar etme' gerekçesiyle kapatılmasına emekçilerin tepkileri sürüyor. Üniversite önünde açıklama yapan emekçiler 'kamuda ticaret istemiyoruz' diyor.

Ege Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren kreş/anaokulu hizmetinin, Sayıştay denetiminde zarar ettiği gerekçesiyle rektörlük tarafından kapatılma kararı karşı sağlık çalışanlarının tepkisi sürüyor. Ege Üniversitesi rektörlüğü önünde basın açıklaması yapan sağlık çalışanları, “Kreş hakkımız engellenemez”, “Kamuda ticaret istemiyoruz” sloganları attı.

Basın açıklamasını okuyan Türkiye Sağlık ve Sosyal İş Sendikası İzmir Şube Mali Sekreteri Nazım Özkan, “Kurumda faaliyet gösteren tüm sendikalar, yöneticiler ile görüşmek için tüm kanalları denemiş fakat hiç kimseden sağlıklı bir geri dönüş alamamıştır. Kulaklarınızı buradan size seslenen emekçilere tıkayamazsınız. Yapılan basın açıklamalarında da belirttik. Sayın yetkililer, sağduyulu davranın bu yaptığınız eğitimci bir kurumun alacağı tavır ile çelişmektedir. Kararınızı gözden geçirin bu yanlıştan dönün” dedi.

'KREŞ HİZMETİ ÖZELLEŞTİ Mİ'

Kanunlarla güvence altına alınan haklarının gasbedilmesine izin vermeyeceklerini hatırlatan Özkan, “Yaz ortasında alınan bu kararla akıbetinin belli olmadığı kurum kreşimizin kapatılmaması için, soru ve taleplerimizi tekrarlıyoruz. Kreş konusu ile alakalı nasıl bir tasarrufta bulundunuz? Kreş hizmeti özelleşti mi? Vakıfa mı devredildi? Yoksa hiçbiri mi? Sorulardan kaçarak, kalabalığı görmezden gelerek bu sorunu yok sayamazsınız” diye konuştu.

Son olarak Ege Üniversitesi’nin kâr amaçlı bir kurum olmadığını dile getiren Özkan, bu karardan dönülene dek mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

Fotoğraf: Bahar Emreoğlu/ Evrensel

İlgili haberler
Ege Üniversitesi çalışanları: Kreş hakkımızdan vaz...

Ege Üniversitesi’nin kurum kreşini kapatma kararının ardından kurum kreşinin özelleştirilmesi de gün...

Tasarruf çocukların kreşinden başladı

Ege Üniversitesi, kurum kreşini zarar ettiği gerekçesiyle kapattı, 16 çalışan işten atıldı. Sendikal...

Kreş, lojman, tatil köyü hayal değil gerçek!

Sağlık çalışanları için kreşler, hemşire kadınlar için lojmanlar, kamp alanları... Birçok kamu emekç...