Tarım işçisi Altın Erdoğan’ı ağır yaralayan çavuş hapis cezası aldı
Çavuş H.A’dan gördüğü şiddet sonucu görme yetisini kaybeden mevsimlik tarım işçisi Altın Erdoğan’ın açtığı davada H.A’ya 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Nar toplayıcılığı yaparak geçimini sağlayan Mevsimlik Tarım İşçisi Altın Erdoğan pandeminin pik yaptığı dönemlerden 28 Ekim 2020’de iş bitiminden sonra servisle eve dönerken, serviste maske takmayan kişileri uyardı. Bunun üzerine patronun azmettirmesi sonucu çavuşluk yapan H.A. Altın Erdoğan’a şiddet uyguladı. Görme yetisini yüzde 97 oranında kaybeden Altın Erdoğan’ın açtığı davanın karar duruşması Antalya 14. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Mahkeme H.A’ya 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

ÇAVUŞ TARAFINDAN DARBEDİLEN TARIM İŞÇİSİ ALTIN ERDOĞAN ADALET ÇAĞRISI YAPTI
Çavuşu tarafından saldırıya uğrayan ve bir gözünü kaybeden, bir gözü de yüzde 10 gören tarım işçisi Altın Erdoğan bir buçuk yıldır dava sürecinin başlamadığını söyleyerek adalet çağrısı yaptı. 

Duruşma sonrası açıklama yapan Avukat Aydan Eliz Kızılkaya, “İki buçuk yıldır süren hukuk mücadelesi nihayet bugün sona erdi. Avukatların yoğun talepleri ve tanık ifadeleri sonucunda Sanık H.A hakkında ağırlaştırılmış kasten yaralama suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Sanıkların tüm tehditlerine ve olayın şahidi diğer tanıkların üzerinde kurdukları baskılara rağmen boyun eğmeden haklı hukuk mücadelemiz sonuç vermiş, emekçi ve savunmasız bir kadın olduğu için şiddete maruz kalan Altın Hanım için adalet yerini bulmuştur. Bu süreçte yanımızda olan ve manevi desteklerini hep yanımızda hissettiğimiz Antalya Barosu Toplumsal Eşitlik ve Kadın Hakları Kuruluna, Emek ve Demokrasi Güçlerine, Kadın Platformuna ve tüm sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
2 yılın ardından Altın Erdoğan davasının ilk duruş...

Antalya’da işverenin azmettirmesi sonucu darp edilen ve bir gözünü kaybeden Altın Erdoğan’ın davasın...

Altın Erdoğan kadınlarla ‘adalet’ için haykırdı

Antalya’da işverenin azmettirmesi sonucu darp edilen ve bir gözünü kaybeden Altın Erdoğan kadınlarla...

Antalya Kadın Platformu: ‘Tarım işçisi Altın Erdoğ...

Antalya’da işverenin azmettirmesi sonucu dövülerek görme yetisine kaybetmesine sebep olan şiddete An...