Çavuş tarafından darbedilen tarım işçisi Altın Erdoğan adalet çağrısı yaptı
Çavuşu tarafından saldırıya uğrayan ve bir gözünü kaybeden, bir gözü de yüzde 10 gören tarım işçisi Altın Erdoğan bir buçuk yıldır dava sürecinin başlamadığını söyleyerek adalet çağrısı yaptı.

28 Ekim 2020 tarihinde çavuşu S.A. ve S.A’nın eşi tarafından iş servisinde ve servisten indikten sonra saldırıya uğrayan, bu saldırıda bir gözünü kaybeden tarım işçisi Altın Erdoğan son gelişmeleri Ekmek ve Gül’e anlattı.

Çalıştığı bahçede öğle yemeklerinin kesildiğini ve sürekli “iş bitsin” baskısı yapıldığını anlatan Erdoğan, “İş bitsin diye öğle yemeğini yasakladılar. Ben tansiyon hastasıyım. Bu yüzden yemek yemem lazım, kendileri yemeğimizi kestikleri için evden getirdiklerimi yedim. Çavuş yemek yediğimde dik dik bakarak baskı kurdu. Sonra işin başına geçtim” dedi.

İşinin bitmesinin ardından serviste 30’a yakın işçinin olmasını eleştirdiğini söyleyen Erdoğan, “Maske takmadıkları konusunda uyardım. Telefonumla görüntü almaya çalışırken çavuş S.A. fark etti. Sonrasında ise yakamdan tutup tehdit etti. Telefondaki görüntüleri de zorla sildi” ifadelerini kullandı.

Altın Erdoğan, mahallesine geldiğinde servisten inip evine doğru giderken çavuş S.A’nın azmettirmesiyle S.A’nın eşi tarafından darbedildiğini söyleyerek sol gözüne inen yumruk sonrası kanama başladığını, çavuşun araçla kendisini hastane kapısına bırakarak kimseye bir şey söylememesi konusunda tehdit ettiğini söyledi.

‘YARGI SÜRECİ YAVAŞ İŞLİYOR’

Bir gözü yüzde 10 gören Altın Erdoğan sağlam olan gözünü de kaybettiğini söyleyerek şunları anlattı:

“Olayın üzerinden 1 buçuk yıl geçmesine rağmen dava hâlâ açılmadı. Organ kaybında 1 yıl sonra ikinci adli rapor yani “kesin adli rapor” çıktıktan sonra dava açılabiliyor. İkinci kez Adli Tıp’a gittim. Üzerinden aylar geçmesine rağmen kesin adli raporum savcıya hala ulaşmadı. Adli süreç neden yavaş işliyor. Onlar elleri kolları serbest gezip işlerine devam ediyorlar, bense karanlıkta kaldım. Eşime, akrabama bağımlı yaşamak zorunda kaldım. Tek başıma dışarı çıkamıyor, dolmuşa binemiyorum. Eşimin emekli maaşı olduğu için sosyal yardım alamıyorum. Antalya Cumhuriyet Başsavcısı’na sesleniyorum adli işlemleri hızlandırın ve davamın bir an önce açılmasını sağlayın.”

KADINA YÖNELİK ŞİDDET SESSİZLİKTE KAYBOLMASIN

Çağrıda Altın Erdoğan, “Her türlü şiddet cezasız kalmasın, kadına yönelik şiddet sessizlikte kaybolmasın diye 20 Şubat 2022 Pazar Günü Antalya Attalos Meydanı’nda basın açıklaması yapacağım. Antalya halkını adalet çağrıma destek için bekliyorum.” ifadelerini kullandı.


Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Antalya Kadın Platformu: ‘Tarım işçisi Altın Erdoğ...

Antalya’da işverenin azmettirmesi sonucu dövülerek görme yetisine kaybetmesine sebep olan şiddete An...

Çavuş tarafından darp edilen tarım işçisi Altın Er...

Çavuşun S.A. ve eşi tarafından darp edilen ve sol gözünü kaybeden tarım işçisi Altın Erdoğan 7 aydır...

Tarım işçisi kadınlar: Burada ölüm korkusuyla yaşı...

‘Ölüm korkusuyla burada yaşıyoruz’ diyen ve yoksulluğu derinden yaşayan mevsimlik tarım işçisi kadın...