Altın Erdoğan kadınlarla ‘adalet’ için haykırdı
Antalya’da işverenin azmettirmesi sonucu darp edilen ve bir gözünü kaybeden Altın Erdoğan kadınlarla bir araya geldiği Attalos Meydanı’nda adalet çağrısı yaptı.

Antalya’da patronunun azmettirmesiyle darp edilen ve sol gözünü kaybeden mevsimlik tarım işçisi Altın Erdoğan Attalos Heykeli önünde ‘Adalet İstiyorum’ diye haykırdı. Erdoğan'a kadınlar destek verdi.

Serik ilçesinde meyve bahçelerinde nar ve mandalina toplayarak geçimini sağlayan Altın Erdoğan, 2 sene önce servis aracında maske takılmamasına ve sosyal mesafe kuralına uyulmamasına itiraz edince darp edildi. Olaydan sonra üç defa ameliyat geçirdiğini ve sol gözünü kaybettiğini söyleyen Erdoğan Antyalyalı kadınlarla birlikte basın açıklaması gerçekleştirdi.

‘İSİMLERİMİZ KAYBOLMASIN DİYE BURADAYIZ’
Attalos Heykeli önündeki basın açıklamasını Altın Erdoğan ve Fazilet Kabadayı okudu: Öncelikle beni hiçbir zaman yalnız bırakmayan Emek ve Demokrasi Güçlerine ve Kadın Platformu’na, yanımda duran herkese teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Ben Altın Erdoğan. Belki kiminiz adımı haber sayfalarında duydunuz, belki bu meydanlarda yaptığımız hak arayışına tanıklık ettiniz, belki de buradaki kadınlar gibi adalet mücadelemde yanımda durdunuz, benimle birlikte yürüdünüz. Bazılarınızsa hiç duymadı adımı. Çünkü kadına yönelik şiddet öyle sık yaşanıyor ki, şiddet uygulayan ister koca ister patron olsun; kaybolup gidiyor isimlerimiz. Bugün burada sadece benim değil, şiddet gören hiçbir kadının ismi unutulmasın diye buluştuk” dedi.

‘GÖZLERİM HER ŞEYE ŞAHİT’
Altın Erdoğan açıklamaya şöyle devam etti: “Benim şahitlerimi tehdit ettiler, benim en büyük şahidim gözüm. Doğru adalet istiyorum. Adalet sarayından sevinçle çıkmak istiyorum.” Altın Erdoğan’ eşi Süleyman Erdoğan ise, “Eşim evine, çocuklarına, torunlarına destek olmak için tarım işçisi olarak çalışıyordu. Biz mutlaka ama mutlaka bu olaya sebebiyet veren insanların yasalar çerçevesinde hesap vermesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Antalya Kadın Platformu: ‘Tarım işçisi Altın Erdoğ...

Antalya’da işverenin azmettirmesi sonucu dövülerek görme yetisine kaybetmesine sebep olan şiddete An...

Çavuş tarafından darp edilen tarım işçisi Altın Er...

Çavuşun S.A. ve eşi tarafından darp edilen ve sol gözünü kaybeden tarım işçisi Altın Erdoğan 7 aydır...

Çavuş tarafından darbedilen tarım işçisi Altın Erd...

Çavuşu tarafından saldırıya uğrayan ve bir gözünü kaybeden, bir gözü de yüzde 10 gören tarım işçisi...