Tecavüz sanığı uzman çavuşun 'rızası var' beyanı esas alındı, beraat istendi
Mardin’de tecavüz gerekçesiyle yargılanan uzman çavuş Ömer Ayas hakkında savcı, sanığın "Rızası vardı" beyanını esas alıp "Soyut iddia dışında delil yok" diyerek beraat yönünde mütalaa hazırladı.

Mardin’de bir kadına sistematik şekilde tecavüz ettiği gerekçesiyle yargılanan uzman çavuş Ömer Ayas hakkında savcı, sanığın "Rızası vardı" beyanını esas alıp "Soyut iddia dışında delil yok" diyerek beraat yönünde mütalaa hazırladı.

Mezopotamya Ajansından Ahmet Kanbal'ın haberine göre 70’inci Mekanize Alay Komutanlığında görevli uzman çavuş Ömer Ayas'ın, 19 yaşındaki bir kadına 2018 Aralık ayından 2019 Haziran ayına kadar tehditle sistematik şekilde tecavüz ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada mütalaa hazırlandı.

“Tehdit, cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ile “Nitelikli cinsel istismar” suçlarından dava açılan Ayas’ın önümüzdeki günlerde görülecek karar duruşması öncesi savcılık beraat talep etti.

DOSYADA TEHİT VE TECAVÜZÜ KABUL ETTİĞİ KAYITLAR YER ALIYOR

Kanbal'ın haberine göre sanık Ayas'ın kadına dönük tehdit ve tecavüzü kabul ettiği ses kayıtları da dosyada yer aldı. Buna karşın savcılık mütalaasında sanığın "Rızası vardı" beyanını esas aldı. Sanığın, “Katılan ile rızasına dayalı olarak birliktelik yaşadıkları” yönündeki savunmasına değinen savcılık, “Sanığın katılan ile zorla cinsel ilişkiye girdiğine dair katılanın soyut iddiası dışında delil bulunmadığı” değerlendirmesi yaptı.

BERAAT TALEBİ

Beraat talebine kadının maruz kaldığı tecavüzün üzerinden 4 ay geçtikten sonra şikayette bulunmasını gerekçe gösteren savcılık, “Şayet sanık katılan ile zorla birlikte olmuş olsaydı, katılanın daha sonraki birlikteliği kabul etmemesi gerekirdi” ifadelerine yer verdi.

Kadının anlatımlarının hayatın olağan akışına aykırı olduğunu savunan savcılık, “Sanığın tutarlı beyanına itibar edilmesi gerektiğini” öne sürdü.

Fotoğraf: Gülnaz Bingöl/csgorselarsiv.org