Tacize ve tacizi meşrulaştıranlara karşı #EceRonayYalnızDeğildir tagi açıldı
Mehmet Ali Erbil'in kendisini mesaj yoluyla taciz etmesini sosyal medyadan paylaşarak savcılığa suç duyurusunda bulunan Ece Ronay için sosyal medyada #EceRonayYalnızDeğildir tagi ile dayanışma başladı

Sosyal medya fenomeni ve şarkıcı Ece Ronay, Mehmet Ali Erbil'e ait olduğunu iddia ettiği mesajları yayınlayarak tacize maruz kaldığını söylemişti.

Ronay klibinde oynayan Erbil’in sonrasında kendini maruz bıraktığı tacizi şöyle paylaşmıştı: “Klip sonrası ahlaksızlıklar her geçen gün level atlayarak büyüdü. Görmezden gelmeye çalıştım, yaşına ve bulunduğu konuma saygımdan sessiz kalmaya çalıştım. Ona da gördüğünüz üzere ilk günden itibaren düşündüğü gibi bir münasebetimiz olamayacağını kırmadan söyledim. Ama bugün bana durup dururken ağza alınmayacak derecede laflar söyleyip tehdit ettiği için bu paylaşımı yapmak zorundayım. Bu paylaşım belki kariyerime ve mesleğime zarar verecek, çünkü kendi yıllardır bu piyasada olan bir insan. Ama ben susmayacağım çünkü kendimi kandırılmış ve değersiz hissediyorum. Ben düştüm, başkası bu tufana düşmesin diye bu bir uyarı postudur. Ünlü de olsanız fenomen de olsanız tacizden kaçamıyorsunuz. Yazıklar olsun.”

Daha sonrada Erbil’e ait olduğunu iddia ettiği mesajları sosyal medya hesaplarından paylaşan Ronay’ın paylaşımları medya tarafından bir anda magazinleştirilerek hak arama mücadelesinin önü “ünlü olmak için bunu yapıyor” gibi söylemlerle engellenmeye çalışıldı.


Önce Söylemezsem olmaz programında hedef tahtasına konan Ece Ronay, sonrasında Beyaz TV yapımcısı Bilal Özbilge tarafından arandığını söyleyerek yaşadıklarını anlattı ve “sırf parası var, insanların kariyerini bitirme gücü var diye” yaşadıkları karşısında özür dilemeyeceğini söyledi.

Öte yandan Ece Ronay’a yaşadığı taciz karşısında kadınların dayanışma mesajları da sürüyor:

Ece Ronay’ın yaşadıkları karşısında hayat tarzını eleştirerek tacizi meşrulaştıran yayın yapan Söylemezsem Olmaz programına karşı da Twitter’da programın kapatılması için tag açıldı.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Şiddeti, tacizi, tecavüzü en dibe gömecek olan kah...

Kötüyü, eril aklı, şiddeti, istismarı, tacizi, tecavüzü en dibe gömecek olan şey haklı olanın, yaşam...

GÜNÜN DİKKATİ: Online tacize maruz kalan kadın say...

Plan International'ın küresel çapta yaptığı bir araştırmaya göre birçok genç kız ve kadın siber orta...

GÜNÜN TEPKİSİ: Tacize uğradığında ne giyiyordun!

Cinsel tacize uğrayan kadınlara sorulan “üzerinde ne vardı” sorusuna tepki göstermek için Hindistanl...