Taciz iddiasında bulunulan müdür görevden alınmadı, iki taciz şikayeti daha geldi
Seyhan Özel Eğitim Uygulama Okulunda görev Sezen Kadıoğlu okul müdürü hakkında tacizden şikayette bulundu, ancak Kadıoğlu’nun görev yeri değiştirildi. İki çalışanın daha şikayetçi olduğu ortaya çıktı.

Eğitim Sen Adana Şubesi, Seyhan Özel Eğitim Uygulama Okulunda görev yapan üyeleri Sezen Kadıoğlu’nun yaşadığı tacize ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Eğitim Sen Adana Şubesi Kadın Sekreteri Buket Altınok, şikayetle ilgili idareciler görevinde kalırken istismara maruz kalan üyelerinin görev yeri değiştirilince iki kadının daha okul müdürü hakkında aynı şikayette bulunduğunu ifade etti. Altınok, üyelerinin beyanı esas alınarak soruşturma başlatılmasını istedi.  

Açıklamada konuşan Kadıoğlu, şikayetinin ardından tehditlerle karşılaştığını belirterek yeniden tehditler olmasından endişe ettiğini ifade etti.

‘MÜDÜRÜN DEĞİL, TACİZE UĞRAYAN KADININ YERİ DEĞİŞTİRİLDİ’

Açıklamayı yapan Eğitim Sen Adana Şubesi Kadın Sekreteri Buket Atınok, Okul Müdürü O.K.’nin çeşitli tarihlerde üyeleri Sezen Kadıoğlu’nu odasına çağırarak sözlü yolla ve fiziksel temas yoluyla cinsel tacizde bulunduğunu ifade etti. Açıklamaya göre Kadıoğlu, bu tacizden sonra müdür odasına girmekten imtina etti. Ancak müdür odasına girmek istememesi karşında Okul Müdürü O. K. mobbing uygulamaya ve şantaj yapmaya başladı. Aynı şekilde Müdür Yardımcısı M.T. de, Sezen Kadıoğlu’na resmiyeti aşan lakayıt söz ve davranışlarda bulundu. Sezen Kadıoğlu iki idareci hakkında 09 Ekim 2019 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayetçi oldu. Kadıoğlu’nun İl Milli Eğitime yaptığı şikâyetinde O.K. ve M. T.’nin davranışlarını ve söylediklerini anlattığını ifade eden Altınok, “Şikayeti sonucunda konuyla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma başladıktan bir süre sonra Kadıoğlu’nun görev yeri değiştirildi” dedi. İki idarecinin görevlerinin başında bulunmaya devam ettiğini dile getiren Altınok, şunları söyledi:

“Soruşturma sırasında soruşturmanın sağlıklı yürümesi açısından iki idarecinin görev yerleri değiştirilmeliydi. Çünkü delilleri karartacak, saklayacak görev ve mevkide bulunmaktalar. Ne yazık ki Sezen Kadıoğlu’nun görev yerini değiştirmek yeterli bulunmuştur” dedi.

‘3 KADIN BİRBİRİNDEN HABERSİZ ŞİKAYETÇİ OLDU’

Soruşturma devam ederken O.K. hakkında iki servis görevlisi kadının daha CİMER yoluyla cinsel tacizden dolayı şikayetçi olduğunu dile getiren Altınok, “Şikâyetçi olan iki kadın çalışan da görevlerini bırakmışlardır. Üç kadının birbirinden habersiz aynı kişiden, aynı suçlamayla şikâyetçi olması olayın gerçek olduğunun başka bir göstergesidir” dedi.

Kadının beyanının esas olması ilkesinden yola çıkarak üyeleri Sezen Kadıoğlu’nun bu beyanının soruşturmaya esas teşkil etmesini isteyen Altınok, “Aynı zamanda ispat yükünün karşı tarafa yüklenmesi babında sorumluluğun O.K. ve M.T.’de olması gerektiğini biliyoruz. Üyemiz Sezen Kadıoğlu’nun, O. K. ve M. T. ile ilgili beyanını sendika olarak esas alıyoruz. Biz Eğitim Sen Adana Şube Yürütme Kurulu olarak Sezen Kadıoğlu hakkında yürütülen soruşturmanın kapatılmasını talep ediyor ve karşı taraf için cezai sorumluluk gerektiren bu isnadın takipçisi olduğumuzu ve meslektaşımızla dayanışma halinde olduğumuzu beyan ediyoruz” dedi.


İlgili haberler
Ege Üniversitesi öğrencileri tacize sessiz kalınma...

Ege Üniversitesi öğrencileri, hakkında taciz gerekçesiyle soruşturma açılan Prof. Dr. Zeki Eralp Bud...

Tacizden tutuklanıp serbest bırakıldı, tacizlerine...

Muğla’da, üniversite öğrencisi Tuğçe Ç'yi taciz ve tehdit ettiği gerekçesiyle ile tutuklanıp ardında...

GÜNÜN DİKKATİ: Tacize karşı geliştirilen telefon u...

Kadınları sokak tacizlerinden koruma amaçlı geliştirilen telefon uygulamalarının sayısı her geçen gü...