Suriyeli aktivist kadın ve gazeteci kızı öldürüldü
Suriyeli aktivist Orouba Bakarat ile gazeteci kızı 22 yaşındaki gazeteci kızı Halla Barakat İstanbul’da yaşadıkları evde öldürüldü.

Suriyeli muhalif aktivist Orouba Bakarat ve gazeteci kızı Halla Barakat İstanbul Üsküdar’da yaşadıkları evde öldürülmüş halde bulundu. Evde inceleme yapan polisler, anne-kızın 2-3 gün önce boğazları kesilerek öldürüldüğünü belirledi. Katil zanlılarının cesetlerin üzerine kokmayı engellemek için deterjan döktükleri tespit edildi. Cesetler Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Orouba Barakat, Suriye'deki cezaevlerinde işkence gören muhaliflerle ilgili röportajlar yapmasıyla tanınıyordu. Anne Orouba Barakat'ın savaşın başlamasının ardından İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde kaldıktan sonra İstanbul'a geldiği bildirildi. Halla Barakat'ın Ortadoğu'ya yönelik haberler yapan Orient News'te editör olarak çalıştığı belirtildi.

Orouba’nın kız kardeşi Shaza ise Orouba ve kızının ölümünden Suriye rejimini sorumlu tuttu.
Shaza, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, “Orouba ve kızı Halla’ya İstanbul’daki evlerinde suikast düzenleyen tiranlığın ve adaletsizliğin elidir” dedi.




İlgili haberler
Kadın cinayetlerinde değişen bir şeyler var

Yaşı, mesleği, eğitimi ne olursa olsun aynı şiddetin hedefi haline geliyor kadınlar. Gerekçeler gaze...

Suriyeli Meryem: O sözlerin gerçeğini bir de bizde...

Keyfimden mi buradayım ben? Suriye’de yaşam çok zorlaşmış. Nasıl gideyim? Hiçbirimiz memnun değiliz...

Mersin'de Suriyeli iki kadın öldürüldü

Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve Mersin’de yaşayan Suriyeli 44 yaşındaki Ayşe Cuma...