Şüpheli şekilde balkondan düşen Selvinaz hayatını kaybetti
Geçtiğimiz mayıs ayında şüpheli şekilde balkondan düşen Selvinaz Y. hayatını kaybetti. Selvinaz'ın ailesi, ölümünden sorumlu olarak Selvinaz'ın eşi Y.Y.'yi işaret etti, adalet istedi.

Ankara’da, şüpheli şekilde 5. kattaki balkondan düşen 24 yaşındaki Selvinaz Y. 3 hafta süren tedavisinin ardından hayatını kaybetti. Selvinaz'ın ölüm raporunda 3 aylık hamile olduğu belirlendi.

Bugün Karşıyaka Mezarlığına defnedilen Selvinaz’ın cenazesine ailesi, kadınlar ve Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği üyeleri katıldı. Selvinaz’ın hayatını kaybetmesinden sonra büyük üzüntü içerisinde olan ailesi kızlarının ölümünden eşi Y.Y.’nin sorumlu olduğunu belirterek kızları için adalet istedi.

Cenazeye katılan ve sürecin takipçisi olan Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği üyesi kadınlar da Selvinaz’ın hayatta iken eşi tarafından birçok kez şiddete uğradığını belirterek Selvinaz için adalet mücadelesini bundan sonra aile ile birlikte sürdüreceklerini söyledi.

NE OLMUŞTU?

Selvinaz balkondan düştükten sonra eşi Y.Y.'nin ve ailesinin "Çamaşır asarken düştü", "Kendini attı" gibi yönlendirmelerine rağmen ailesi Selvinaz'ın evliliği boyunca şiddete uğradığını, olay günü de kavga ettiklerini ve olayın aydınlatılması gerektiğini ısrarla vurgulamıştı. Selvinaz'ın ailesinin beyanına göre, hastaneye kaldırıldıktan bir süre sonra bilinci açılan Selvinaz, kardeşinin " Sen mi yaptın" sorusuna kaşlarını kaldırarak cevap vermişti.

Y.Y. ise polisi "samimiyetiyle ikna ettiği" gerekçesiyle serbest bırakılmıştı.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Şüpheli şekilde balkondan düşen Selvinaz'ın tedavi...

Ankara’da şüpheli şekilde balkondan düşen Selvinaz’ın tedavisi sürüyor. Selvinaz Y’nin annesi, kızın...

'Elimizi taşın altına koyduk, bırakmıyoruz kız kar...

'Yeter ki aile düzeni korunsun, boşanmalar azalsın, aile birliği bozulmasın. Ama kadınlar ölebilir;...

Şüpheli kadın ölümünde verilen beraat kararı Yargı...

2. kattaki evinin penceresinden şüpheli şekilde düşen Zerin Kılınç'ın ölümüne ilişkin davada birlikt...