Şüpheli şekilde balkondan düşen Selvinaz'ın tedavisi sürüyor
Ankara’da şüpheli şekilde balkondan düşen Selvinaz’ın tedavisi sürüyor. Selvinaz Y’nin annesi, kızının eşi Y.Y’den sistematik olarak şiddet gördüğünü ifade ederken Y.Y. ise serbest bırakıldı.

Ankara’da, şüpheli şekilde 5. kattaki balkondan düşen 24 yaşındaki Selvinaz Y.’nin tedavisi sürüyor. 19 Mayıs gecesi yaşanan olayın ardından Selvinaz Y. Ankara Hastanesinde yoğun bakıma alındı. Selvinaz’ın anne, baba ve kardeşleri Ankara Hastanesi önünde bekleyişini sürdürüyor.

Annesi Arzu Durmaz, Selvinaz’ın hayatına son verecek biri olmadığını vurgulayarak Selvinaz'ın eşi Y.Y. tarafından sistematik şiddete maruz kaldığını belirtti. Durmaz, “Nikah kıyılacağı zaman şiddete uğradığını öğrendik. Çünkü nikah gününde kolları mosmordu. Nikahtan sonra da devam etmiş. Selvinaz bir gün diğer kızımı ‘Bu beni öldürecek, çabuk gel’ diye aramış” dedi.

Durmaz, olay gününe ilişkin şöyle konuştu: “Y.Y.’nin teyzesi kızımı aradı. ‘Kavga ettiler, Selvinaz da balkondan düştü’ diye. Hastaneye gittiklerinde Y.Y. hiç gelmemiş. Ben geldikten sonra da hiç uğramadı buraya. Eğer suçlu değilsen neden eşini görmeye gelmezsin ki? Kaynanası önce 'Bornoz asarken düştü' dedi bize, sonra 'Balkonda dengesini kaybetti' dedi. Sonra 'Selvinaz kendini attı' dedi. Hep çelişkili konuştu benimle. Selvinaz’ın cebinden 1400 TL çıkmış. Acaba evden kaçacaktı da kapıyı mı kilitledi diye düşündük.”

'BU BENİ ÖLDÜRECEK' DİYE KARDEŞİNİ ARAMIŞ

Y.Y. ile Selvinaz Y.'nin 2019’dan beri birlikte olduklarını söyleyen Durmaz, “Biz de birlikte olduklarını 1-2 sene önce öğrendik. 2023 yılının Aralık ayında Selvinaz ev tuttu bizim yardımlarımızla. Belediyede çalışıyordu. Evi tuttuktan sonra Y.Y. birlikte yaşamak istemiş. Yanına taşınmış. Ocak ayında da nikahları yapıldı. Nikah kıyılacağı zaman şiddete uğradığını öğrendik. Çünkü nikah gününde kolları mosmordu. Yine isteme gününde de öyleydi. Nikahtan sonra da devam etmiş. Selvinaz bir gün diğer kızımı aramış, ‘Bu beni öldürecek, çabuk gel’ demiş. Şiddet gördüğü için işe gitmek istemiyordu. O yüzden işten de çıktı. Kardeşler aralarında hep görüntülü konuşurlardı. Ama bir süre sonra Selvinaz’ın hiç görüntülü aramaya katılmadığını söyledi kızlarım. Şiddet izlerini göstermek istemediği için. Çok eskiden beri de şiddet uyguluyormuş ama bize hiç söylemedi” dedi.

'SEN Mİ YAPTIN SORUSUNA KAŞINI KALDIRDI'

Y.Y.’nin çalışmadığını belirten Durmaz, "Selvinaz’a kızlarımdan para istetiyormuş. Yine evi yenilemek için kredi çekmişti Selvinaz. O krediyi de bir ay içinde harcamış. Evin bütün eksiklerini Selvinaz gideriyormuş. Selvinaz’ı para için kullanıyordu bildiğiniz. Düğünleri bir ay önce yapıldı. Olay da düğünden iki hafta sonra yaşandı. Komşular duymuş kavgayı. Düğünde takılan altınlardan kavga etmişler” dedi. Selvinaz’ın hala yoğun bakımda olduğunu söyleyen Durmaz, “Bilinci açık şimdi. MR’ye girdi. Dönerken bize gözlerini kırptı. Öpücük attı. Biz zaten şüpheli bir durum olduğunu düşünüyorduk ama Selvinaz az da olsa kendine geldiğinde kızım ‘Sen mi yaptın’ diye sormuş. Selvinaz da kaşını kaldırmış. Kendisi atlamadıysa bu düşüş nasıl yaşandı? En ağır ceza verilmeli” dedi.

'DEVLET EN AĞIR CEZAYI VERMELİ'

Selvinaz’ın babası Şeref Doğan, “Kaç gündür burada bekliyoruz. Hiç gelmedi (Y.Y.). Gelmeyince aklımdaki bütün soru işaretleri kalktı. Devlet en ağır cezayı vermeli. Ben şikayetçi oldum. Darp fotoğrafları da vardı kardeşlerinde. Onları da verdim. Oğlan, benim kızım düşünce ‘aşkım’ diye bağırdığı için polisin gözünde suçsuz olmuş. 'Samimiyeti ikna etti' demişler. Çocuğu saldılar. Başka bir suçtan adli kontrolü varmış. Ankara dışına çıkamıyormuş. Tek dileğimiz kızımızın sağlığına kavuşması. Doktorlar yüzde 80 ihtimalle yürüyemeyeceğini söylüyor” dedi.

AİLEYİ KORUMAK İÇİN KADINA 'ÖL' DİYORLAR

Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği Başkanı Elif Sancı, “Her gün şiddet gören bir kadın Selvinaz. Olay yaşandıktan sonra hem aileyle hem de komşularla görüştük. Komşuları her gün gece 2-3’e kadar Y.Y'nin Selvinaz’a şiddet uyguladığını söylüyor. Yine olay günü akşam saatlerinde Y.Y tarafından Selvinaz’la kavga ettiğini, şiddete uğradığını duyduklarını söylediler. Ayrıca balkondan düştüğü anda hiçbir ses çıkmadığını söylediler. Biz bunun, Selvinaz’ın baygınlık halinde olduğunu düşünüyoruz” dedi. Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı hatırlatan Sancı, “Bu planda ailenin ve evliliğin değerini ve önemini hedef alınmasına karşı aileyi odak alıyorlar. Kadının evlilik içinde yaşadıklarını görmezden geliyorlar. Aileyi korumak için kadına ölün diyorlar. Kadınları korumuyorsunuz. Biz Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği olarak Selvinaz’ın yanındayız. Sürecin de takipçisiyiz” dedi.

Fotoğraf: Hilal Tok/ Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Sedefnur'un 7. kattan şüpheli şekilde düşmeden önc...

Kocaeli'nde üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Sedefnur Çağlar polis memuru O.Ç.'nin evinin penceresi...

Bilirkişi raporu: Duygu Delen kaza sonucu düşmedi,...

Mehmet Kaplan tarafından Duygu Delen’in katledilmesine ilişkin hazırlanan keşif raporunda, Duygu’nun...

Prof. Dr. Özdemir: Şule Çet’in 4 metre ileri düşme...

Şule Çet davasında mahkemeye sunulan rapora göre, düştüğü yer ile bina arasındaki 4 metrelik mesafen...