Bilirkişi raporu: Duygu Delen kaza sonucu düşmedi, düşerken bilinci açıktı
Mehmet Kaplan tarafından Duygu Delen’in katledilmesine ilişkin hazırlanan keşif raporunda, Duygu’nun düşerken bilincinin açık olduğu ve kaza sonucu düşmesinin mümkün olmadığı da belirtildi.

Antep’te 13 Ağustos 2020 tarihinde 17 yaşındaki Duygu Delen, Mehmet Kaplan’ın 4’üncü kattaki evinin penceresinden şüpheli bir şekilde düşerek yaşamını yitirmişti. Olayın ardından 21 yaşındaki Mehmet Kaplan gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece ‘cinsel istismar’ ve ‘kasten öldürme’ suçlarından tutuklanmıştı.

Hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 32 yıla kadar hapis cezası istenen Mehmet Kaplan’ın yargılandığı davada olay yerinde yeniden keşif yapılmasına karar verilmişti.

Olay yerinde keşif yapan bilirkişi heyeti, keşif raporunu hazırladı. Duygu’nun hayatını kaybettiği evin içerisinde ve düştüğü apartman bahçesinde keşif yapan heyet, hazırladığı teknik raporu Gaziantep 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesine sundu. Duygu’nun düşme anına ilişkin görüntülerin incelenmesi sonucunda heyet, genç kadının bilincinin açık olduğunu belirledi.

FAİL AĞIR HAKARET VE ŞİDDET UYGULAMIŞ

Raporda, olayın, failin Duygu’ya ağır ve hakaret ve şiddet uygulaması sonucu meydana geldiği kanaatine varıldığı aktarıldı. Heyet ayrıca, Duygu’nun dengesini kaybederek kazara aşağıya düşmesinin mümkün olmadığını da tespit etti. Duygu, balkondan düşmeden önce evde şiddete dair izlere rastlandığına dikkat çekildi. Duygu’nun kaza sonucu düşmediğinin belirlendiğine dikkat çekildi.

Fail Mehmet Kaplan hakkında açılan davanın bir sonraki duruşması yarın görülecek.

Haber: Jinnews

Fotoğraf: DHA


İlgili haberler
Duygu Delen davası görüldü: Mahkeme olay yerinden...

17 yaşındaki Duygu Delen’in, ayrıldığı Mehmet Kaplan’ın evinin penceresinden şüpheli şekilde düşerek...

İddianameden: Duygu Delen bayılana kadar darbedili...

Duygu Delen’in ölümüne ilişkin adli tıp ve bilirkişi raporları sonrası hazırlanan iddianamede Mehmet...

Duygu Delen’in arkadaşları: ‘Kimsenin gücünden, ta...

Duygu Delen’in arkadaşları Ekmek ve Gül’ün Instagram canlı yayınına katılarak Duygu’nun intihar etme...