Soma’da babasını kaybeden kadın Erdoğan’a hakaretten ceza aldı!
301 işçinin öldüğü Soma Katliamı’nda adalet tecelli etmezken, katliamda ölen madencinin kızı, sosyal medyada paylaştığı mesaj nedeniyle Erdoğan’a hakaretten ceza aldı.

Kimi savunmalara dayanamayıp hava almaya çıkıyor dışarı, kimi artık karar çıksın diye sabırsızca bekliyor. Madenci yakınını kaybeden bir kadın seçimlerden bahsediyor. Yorumları kısa kısa genelde kadınların. Artık söyleyecek söz bulamadıklarını yineliyorlar. Bir kadın, “Bu saatten sonra ne olacağı belli. Seçimlerde Soma’dan AK Partiye çok fazla oy çıktı. Şimdi yine bunun üzerinden insanlar yorum yapıp duruyor. Köylerden çıkıyor çoğunluğu zaten, ama bu bizim suçumuz mu? İnsanların sürekli bunları konuşması... Gelen yardımlar için haram olsun diyenler var, çok etkilendik. Hangi yardım bize ulaştı? Bunları nereden biliyorlar, bizzat eliyle verenlere ulaşmıştır belki de. Ama bu konuşmalar bizim davamızı etkiliyor” diyor.

KİMİ YARGILAYACAĞIZ?
Madende eşini kaybeden bir başka kadın, “Davayı kesinlikle etkiler. Adam ifade verirken, devletin müfettişleri geldi olur raporu verdi diyor. Vermeseydi o zaman. İyi değilse vermeseydi. Adam topu devletin üstüne atıyor, müfettişlere atıyor. Bu sefer müfettişler yargılansın deyince, hayır! Kimi yargılayacağız, o zaman bizi mi yargılayacaksınız? Niye gittiler, neden ekmek parası kazanmaya gittiler diye bizi yargılasınlar” diyor.

MADENCİ ÇOCUĞUNA ERDOĞAN’A HAKARETTEN CEZA
Naciye Kaya ile konuşuyoruz. Kaya, kızının Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret iddiası ile ceza aldığını anlatıyor: “İhbar etmişler kızımı, bir gün gözaltında kaldı. Sen benim yaşadıklarımı görsen. 1 buçuk yıl oldu yaşayalı, cezasını 5 aydır ödüyorum işte. 8 bin lira para cezası verdiler. 15 Temmuz darbe gecesi sosyal medyada bir şeyler yazmış, kendi düşüncesini paylaşmış. Ertesi gün geldiler, gözaltına aldılar. Yazık. Kızımı almaya giderken, polislerden biri, ‘Şovunuzu gidin başka bir yerde yapın’ diyor. Böyle acıları yaşayanlara bunları nasıl söylüyorlar anlamıyorum. Mahkemede mağdur Recep Tayyip Erdoğan suçlu kızım.”
Gülten araya gidiyor: “Mağduriyete bak, 301 canın ardından saray yaptılar kendilerine ne mağduriyeti.”

“Bu ülkede sözünü söylemek bile yasak, artık daha da zorlaşacak bizim için her şey” diye ekliyor Naciye Kaya: “1 yıl adliyeye gitti benim kızım imza için, burada tutuksuz yargılanan, serbest bırakılanlarla imza attı, aynı gün. Olacak iş mi bu?”

301 işçinin öldüğü Soma Katliamı’nda adalet tecelli etmezken, madenci çocuğu Mustafa Kaya’nın kızının yargılandığı davada kararın jet hızıyla verildiğini görüyoruz.


SANIKLARDAN RUTİN SAVUNMA
Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde geçen hafta başlayan ve 24 Haziran seçimleri dolayısıyla bu haftaya ertelenen 22. duruşmaya bugün devam edildi. Tutuksuz sanıkların savunmalarını yaptıkları duruşmada, sanıklar suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istiyor.

Dün öğleden önceki oturumda Teknik Genel Müdür Yardımcısı Hayri Hayri Kebapçılar söz aldı. Özellikle proje yapımında görevli olduğuna ilişkin iddialara yanıt veren Kebapçılar, “Bilgi sahibi olmak yetki sahibi olmak değildir. Yönetime muhalefet edemezdim, ocağın işleyişi ile alakalı” dedi. Mahkeme Başkanı “Çalışma Bakanlığına vermiş olduğunuz beyanda ‘Proje yaparım’ demişsiniz, ama İşletme Müdürü Akın Bey ‘Hayri Bey’den gelir projelendirme’ dedi. Proje oluşumunda iki beyan da birbirini tutmuyor” dedi.

İlgili haberler
Soma’da yaşamını yitiren işçilerin anneleri adalet...

Soma’da üç yıl önce bugün, Türkiye’nin en büyük işçi katliamı yaşandı. 301 işçi, daha fazla kömür çı...

Somalı anneler, Anneler Gününde evlatlarının mezar...

Somalı anneler, 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın 4’üncü yıl dönümünde evlatlarının mezarı...

Tek adam adaleti Somalı aileleri vurdu

Soma katliamında eşini kaybeden Naciye Kaya’ya kulak verin: ‘Bizi oyalıyorlar. Şimdi de seçim yüzünd...