SF Trade işçilerine açılan tazminat davası yarın başlıyor!
SF Trade patronunun, sendikalaştıkları için işten attığı 4 kadın işçiye ayrı ayrı ‘haksız rekabete yol açmak, şirketin bilgilerini paylaşmak’ iddialarıyla açtığı 200 bin TL’lik dava yarın başlıyor.

İzmir Gaziemir serbest bölgede uluslararası markalara üretim yapan SF Trade Tekstil’de Deriteks’e üye olduğu için işten atılan 4 kadın işçiye tazminat davası açıldı. 170 gündür direnişlerini sürdüren kadın işçiler, Kovid-19 salgını nedeniyle serbest bölge içindeki direnişlerine bir süre ara vermişti. Patron ise her bir kadın işçiye, haksız rekabete yol açmak, şirketin bilgilerini paylaşmak iddialarıyla kişi başı 200 bin TL’lik dava açtı.   

İlk duruşma 10 Eylül Perşembe günü (yarın) 09.30'da Bölge Adliye Mahkemesinde görülecek.

‘DAVAYI KAZANIRSAK TÜM İŞÇİLER KAZANMIŞ OLACAK’

Sendikaya üye olduğu için işten atılan ve hakkında 200 bin liralık tazminat davası açılan Pınar Toy, “Davayı kazanacağımızı ümit ediyoruz. Davaya diğer emek dostu arkadaşlarımızda destek verecek. Bu destek bizim için önemli. Biz bu yola hakkımızı aramak için girdik. Onun mücadelesini verdik. Herkes hakkını arasın ve mücadele etsin. Sonunda kazanan işçiler olacaktır. Bu dava tüm işçilere açılmış bir davadır ve kazanılırsa tüm işçiler kazanmış olacaktır” dedi.

‘AÇILAN DAVA İŞÇİ DÜŞMANLIĞINDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL’

Deriteks Sendikası İzmir Şube Başkanı Makum Alagöz ise, yasal haklarını kullanarak sendikaya üye oldukları için işten atılan, işsizlik ve açlığa mahkum edilen işçilere bir de tazminat davası açılmasının tam anlamıyla işçi düşmanlığından başka bir şey olmadığını ifade etti.

SF Trade Tekstil’de 2015 yılında da benzer süreç yaşayarak sendikalı işçilere baskı yapıldığını hatırlatan Alagöz, “Buradaki açılmış davalar sadece SF Trede işçisine açılmış gibi görülmemesi lazım. Bu davanın açılması bile aslında garip. Davadan çıkacak herhangi bir ceza bütün örgütlenme özgürlüğüne balta vurulmuş olacaktır. Çünkü bu dava sendikaya üye olan işçinin direnişini engellemektir. Bu yüzden emekten yana olan herkesi davaya sahip çıkmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Ayrıca Deriteks Sendikası, İzmir Şubesi SF Trade fabrikasında sendikalaştıkları için işten atılan ve hakkında dava açılan 4 kadın işçi için Twitter'da bugün saat 21’de #sfişçilerine200binliratazminat hashtagine destek çağrısı yaptı.


İlgili haberler
SF Trade’de işten atılan 4 kadın için industriall...

Sendikalaştıkları için işten atılan 4 kadın işçi için küresel çalışma yapan Industriall sendikası ka...

Salgını fırsat bilen patron, Sf Trade direnişçisi...

SF Trade patronu, adli tatile rağmen direnişçi 4 kadın işçiye ayrı ayrı “haksız rekabete yol açmak,...

SF Trade Tekstil’in güler yüzlü direngen kadınları

SF Trade Tekstil işçisi kadınlar hakaretlere, kötü çalışma koşullarına, ağır baskılara karşı sendika...