Sevda Karaca, Başpınar işçileriyle buluştu: Sokaklar, fabrikalar bizim meclislerimiz olmalı
Yeşil Sol Parti 1. sıra Gaziantep Milletvekili Adayı Sevda Karaca, Başpınar işçileriyle bir araya geldi.

Gaziantep’te seçim çalışmaları devam ediyor. Emek ve Özgürlük İttifakı bileşeni olan Emek Partisinin Yeşil Sol Parti listesinden 1’inci sıra Gaziantep Milletvekili Adayı Sevda Karaca, Başpınar işçileriyle bir araya geldi. Güzelvadi Mahallesi’nde bir işçi evinde gerçekleşen buluşmada deprem sürecinde yaşanılanlar, işçilerin çalışma koşulları, fabrikalardaki seçim tartışmaları, seçim güvenliği gibi pek çok konu konuşuldu.

Deprem sürecinde yaşadıklarını aktaran bir işçi, o süreçte dayanışmanın ne kadar önemli olduklarını gördüklerini belirterek Emek Partisinin sürdürdüğü dayanışma kampanyasının da içerisinde yer aldığını söyledi. Sevda Karaca ise “Depremde oluşturduğumuz dayanışmayı devam ettirmemiz gerek” dedi.

‘KALICI BİRLİKTELİKLER SAĞLAMALIYIZ’

İşçilerden biri fabrikasındaki tartışmalara da değinerek, “Ekmeği nasıl yeriz diye düşünüyoruz. Elimizdekini bırak ağzımızdaki ekmeği alacaklar. Eskiden emekli olanlar evini arabasını aldı biz alacağımız emekli parasıyla arabanın tekerini alamayız” diye belirtti.

“Antep’te işçinin ekmeğine göz koyan, emekçileri nefes aldırmadan çalıştırarak, işine gelmediğinde tereddüt etmeden kapı önüne koyan patronlarının ittifakı ile emekçilerin ittifakı karşı karşıya. Karşımızda her türlü gerici odak var” diyen Sevda Karaca, önümüzdeki seçimde tek adam ve şer ittifakının gönderileceğini ve seçimden sonra da mücadeleye devam edileceğini vurguladı. Diğer ittifakların seçimler için vaat kesesinin ağzını açtığını ekleyen işçilere ise “Bizim tek bir vaadimiz var: örgütlü gücü oluşturacak dayanakları mecliste yaratmak. Sokaklar da fabrikaların önleri de bizim meclislerimiz olmalı. Mahallelerde, işçiler, kadınlar, gençler içerisinde kalıcı birliktelikler sağlanmalı” dedi.


İşçilerin ve emekçilerin sesinin Mecliste daha gür çıkması gerektiğini ve emekçilerin özlemlerinin Emek ve Özgürlük İttifakının hedefleri olduğunu söyleyen Karaca, işçilere bunun için tek adam yönetimine son vermeye ve Yeşil Sol Partiye oy verme çağrısında bulundu.

Seçim güvenliğinin yeterince sağlanmayacağı kaygısına karşılık seçime güvenle gitmenin yollarının aranması gerektiğini söyleyen Karaca, gerçek sonuçların çıkabilmesi için her sandığa ayrı ayrı sahip çıkılması, olabildiğince herkesin müşahit olarak görev almasını ve sandıkların başından ayrılmaması gerektiğinin de altını çizdi.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Yayın Kurulu Üyemiz Sevda Karaca, Antep’te kadınla...

Gaziantep Milletvekili adayı Sevda Karaca kadınlarla buluştu: ‘Bizim için hayatı değiştirmek gibi bi...

Yeşil Sol Partisi Antep ‘te seçim bürosuna taşlı s...

Yeşil Sol Parti’nin dün akşam açılışını gerçekleştirdiği Antep'teki ilk seçim bürosuna taşlı saldırı...

Kadınların kürsüsünün bir ayağı Meclise, Meclis ka...

İşçi emekçi kadınların sesini yükseltmek, eşit, özgür, barış içinde, güvenceli bir hayatı kurmak içi...