Yeşil Sol Partisi Antep ‘te seçim bürosuna taşlı saldırı: 'Antep karanlık güçlerin değil emeğin kenti olacak!'
Yeşil Sol Parti’nin dün akşam açılışını gerçekleştirdiği Antep'teki ilk seçim bürosuna taşlı saldırı gerçekleşti.

Yeşil Sol Parti’nin Şehit Kamil İlçesine bağlı Gazikent semtinde bulunan Belkiz Mahallesinde önceki gün açılan seçim bürosuna gece saatlerinde taş ile saldırı gerçekleşti. Yapılan saldırı sonrasında basın açıklaması yapan Yayın Kurulu üyemiz, Emek Partisinin (EMEP) Yeşil Sol Parti 1. sıra milletvekili adayı Sevda Karaca ve Yeşiller Sol Parti Antep İl Eş Sözcüsü Sultan Bayındır açıklama yaptı.


‘BU SALDIRI BÜTÜN MUHALİFLEREDİR’

Sevda Karaca, Gazikent semtinde gece saatlerinde seçim bürosuna yönelik taşlı saldırının, tek adam yönetimini yıkmak isteyen bütün muhalif güçlere karşı sistematik saldırı olduğunu ifade etti.

Emek ve Özgürlük ittifakının, emekçilerin, halkın ve kadınların ve gençlerin en önemli ihtiyacı olan barışı, özgürlükleri bir seçenek, güçlü bir seçenek olarak ortaya koymasından korkulduğunu söyleyen Karaca, “Halkın adaletsizliklere, hukuksuzluklara, yoksulluğa olan öfkesinden dolayı yüzlerine bize döndüklerini gördükleri için bunu engellemek istiyorlar” dedi.

Yetkili kamu kurumları, bakanlık ve AKP hükümetine seslenen Karaca, “Bu şehirde ve ülkenin dört bir tarafında bu seçim süresince halkımızdan tek bir kişinin bile burnu kanarsa, tek bir gencin, tek bir kadının, tek bir çocuğun burnu kanarsa hesabını sizden sorarız. Siz sorumlusunuz seçim güvenliğinden, halklarımızın bu süreci barış içerisinde geçirmesine ve güvenli bir şekilde oylarını kullanabilmesinden. Halkın Emek ve Özgürlük İttifakıyla birleşebileceği kanalları kapatmaya niyetiniz varsa biz buradayız, biz buradayız, biz buradayız” diye konuştu.

EMEĞİN İTTİFAKI KAZANACAK

Karaca, “Antep karanlık güçlerin, mafyaların, çetelerin ve aynı zamanda halkları birbirine düşürmeye çalışanların şehri değil. Emeğin, özgürlüğün ve kadınların kenti olacak. Eğer karanlık emelleriniz böyle taşlarla, cam kırmalarla amacınıza ulaşacağınızı zannediyorsanız, çok yanılıyorsunuz. Biz bütün Antep halkına; patronların, mafyaların, çetelerin değil emeğin ve özgürlüğün ittifakını bu şehirde kazanacağını, buradan bir kez daha ilan ediyoruz” dedi

‘BU TÜR BASKILARI ÇOK GÖRDÜK AMA GÜÇLENEREK ÇIKTIK’

Yeşil Sol Parti Antep İl Eş Sözcüsü Sultan Bayındır, “Gençlerimiz ve kadınlarımızın zılgıtlarıyla seçim büromuzu daha dün açtık. Bunu hazmedemeyen bir avuç inşa, gece gelip seçim büromuzun camlarını kırdılar. Biz bu oyunları çok gördük, yılmadık, yılmayacağız. Bizim seçim ofisimizin camı kırılırken can ve mal güvenliğimizden sorumlu olan güvenlik amirleri ve güvenlik şubesi neredeydi? Bizi abluka altına almayı biliyorlar” dedi.

‘SEÇİM BÜROLARIMIZI AÇMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Bu saldırılardan daha da çok güçlenerek çıkacaklarını söyleyen Bayındır, “And olsun ki bunları göndereceğiz, and olsun ki bu baskıların üstesinden gelecek ve hesap soracağız. Bu bize yapılan baskıları önlemeyenler, bizim can ve mal güvenliğimizden sorumlu olanlar bunu bilsinler. Bundan sonra daha güçlü ve daha katılımlı, daha güçlü seçim bürolarımızla buluşmak için bütün halkımızı davet ediyorum” diye çağrı yaptı.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Yeşil Sol Parti Antep'te ilk seçim bürosunu açtı:...

Antep'ten Yeşil Sol Parti'nin 1. sıra milletvekili adayı olan, Yayın Kurulu Üyemiz Sevda Karaca, ilk...

Kadınların kürsüsünün bir ayağı Meclise, Meclis ka...

İşçi emekçi kadınların sesini yükseltmek, eşit, özgür, barış içinde, güvenceli bir hayatı kurmak içi...

Yeniden seçtirme kanunları ve demokrasiye erişim s...

Kendisini yeniden seçtiren kanunlar donanmış bir cumhurbaşkanı kişisi ve onun Şahsım'da yeni biçimle...