EMEP’in Yeşil Sol Parti listelerinden adayı İlik: ‘Kadınlar verdikleri kararla yeni bir mücadele kapısını aralayacak’
Emek Gençliği MYK Üyesi ve Yeşil Sol Parti Milletvekili Adayı Hazan İlik, AKP’nin seçim beyannamesinde kadınlara yönelik vaadlerine ilişkin açıklama yaptı.

Erdoğan’ın kadınlara ve gençlere yönelik vaadlerine ilişkin açıklama yapan Emek Gençliği MYK Üyesi ve Yeşil Sol Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Hazan İlik, “Kız çocuklarını örgün eğitimden uzaklaştıran; çocuk yaşta evliliklerin önünü açan; kız çocuklarının gebe kalıp doğum yapmasını ‘genç yaşta evlilik’ diyerek masumlaştıran; çocuk istismarı, cinsel saldırı ve şiddet suçlarında cezasızlığın önünü açan mevcut iktidar değil midir?” diye sordu.

AKP’nin 2023 seçim beyannamesine dair sosyal medya hesabından açıklama yapan Yeşil Sol Partinin genç adayı İlik, “İstanbul Sözleşmesi’ni fesheden, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un kaldırılması için protokoller imzalayan bu karanlık ittifaka karşı kadınlar, 14 Mayıs günü sandıkta verdikleri kararla yeni bir mücadele kapısını aralayacak” dedi.

Twitter hesabından açıklama yapan İlik şu ifadeleri kullandı:

“İktidarda oldukları dönem boyunca toplumun hiçbir kesimine hayat biçimi ve kimlik konusunda dayatmaya gitmediklerini iddia eden Erdoğan, gençleri aile kurmaya teşvik etmek için eğitim, istihdam, evlilik ve çocuk bakımı gibi her alanda gençlere maddi katkı vereceklerini söylüyor.

Oysa kız çocuklarını örgün eğitimden uzaklaştıran; çocuk yaşta evliliklerin önünü açan; kız çocuklarının gebe kalıp doğum yapmasını “genç yaşta evlilik” diyerek masumlaştıran; çocuk istismarı, cinsel saldırı ve şiddet suçlarında cezasızlığın önünü açan mevcut iktidar değil midir?

Kadınları ve en temel haklarını görmezden gelerek kadınların “aile” dışında varlığını hiçe sayan, LGBTİ’leri açık hedef haline getiren Erdoğan ve 21 yıllık iktidarı değil midir?

Bu ülkede her yıl ortalama 10 binden fazla kız çocuğu eğitimden koparılıp evlendiriliyor. AKP’nin iktidarda olduğu dönemde ise evlendiren kız çocuğu sayısı 300 binden fazla. TÜİK verilerine göre 2021 yılında 15-17 yaş grubundaki 7 bin 73 kız çocuğunun doğum yaptığı biliniyor.

İstanbul Sözleşmesi’ni fesheden, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un kaldırılması için protokoller imzalayan bu karanlık ittifaka karşı kadınlar, 14 Mayıs günü sandıkta verdikleri kararla yeni bir mücadele kapısını aralayacak.

Eşit, özgür, şiddetsiz bir yaşamı birlikte kazanacağız, kadınlar kazanacak!”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Oğlunu Soma Katliamı’nda yitiren Gülsüm Çolak mill...

Oğlu Uğur Çolak’ı Soma Katliamı’nda yitiren ve yıllardır adalet mücadelesi veren Gülsüm Çolak, Yeşil...

Kadınların kürsüsünün bir ayağı Meclise, Meclis ka...

İşçi emekçi kadınların sesini yükseltmek, eşit, özgür, barış içinde, güvenceli bir hayatı kurmak içi...

Kadınların seçim gündemi: Eşit hakların sağlandığı...

Kadınlar 14 Mayıs seçimlerini konuşurken nasıl bir ülkede yaşamak istediklerini, bir cumhurbaşkanınd...