Bu sefer oyumu Ak Parti gitsin diye vereceğim, neden mi?
Son iki seçimde tepkili olduğum için sandığa gitmiyordum. Ama bu seçimde gideceğim ve oyumu kullanacağım. Çünkü artık bu hükümetin değişmesi lazım.

Merhabalar ben yakın zamana kadar bir metal fabrikasında çalışıyordum. Performans bahanesiyle işten çıkarıldım. Bu türlü bahanelerle çıkarıldığım ikinci işyeri. Hiçbir gerekçe göstermeden kapının önüne koyuyorlar insanları. Onlar beni bu bahaneden çıkarttılar ama ben atılma nedenimi biliyorum. İki defa üst üste fazla mesaiye kalmadım ve diğer işçilere göre biraz daha haklarımın farkında olduğum için, onları da kışkırtırım diye korktuklarından işten çıkarıldım. İşçiler haklarını bildiği zaman patronlar bundan çok rahatsız oluyor. Henüz 6 ayımı doldurmadığımdan işe geri dönmek için hak da arayamıyorum. Fabrikadaki işçiler de benim atılma nedenimi bildikleri için benimle hemen iletişimi kestiler artık görüşmüyorlar. Şimdi ‘tabana kuvvet’ diyerek tekrar iş arayacağım. İş bulma sitelerinden başvuru yapıyorum ama hiçbir dönüş olmuyor. O yüzden mecburen fabrikaya gitmem gerekiyor. Bunun için de yol parası bulmam lazım. Şu an gündeliğe giderek yaşamaya çalışıyorum ama bir yandan iş bulmak için uğraşıyorum. İki çocuklu bir kadınım, evimiz kira, eşim de bir fabrikada asgari ücretle çalışıyor. Hiçbir derdimize derman olmayan asgari ücretle geçinmek çok zor.

Önümüz seçimler var, ben son iki seçimde tepkili olduğum için sandığa gitmiyordum. Ama bu seçimde gideceğim ve oyumu kullanacağım. Çünkü ben seçime gitmediğimde yine onlar kazanıyor artık bu hükümetin değişmesi lazım. Bizi bu kadar güvencesiz bıraktıkları için onların karşısında oy kullanacağım. Son çalıştığım fabrikanın patronu yabancıydı. Fabrikayı aldığı teşviklerle kurmuştu ve yerin vergisini bile ödemiyordu çünkü vergiden muaf tutuluyordu. Patronlar eğer bizi bu kadar rahat işten atabiliyorsa bunun nedeni sürekli onların elini güçlendiren bu hükümettir.

Eşimle de çok tartışıyoruz. Eşim hep Ak Partiye oyunu veriyor. “Neden AKP’ye oy vereceksin?” diyorum başka kim var diyor. Ama ben yemin ettim, eğer onlara oy verirse hakkımı helal etmeyeceğim. 3 seçim önce bende öyle düşünüyordum ama fikrimi değiştirdim. Bu hayat pahalılığı ve işsizlik yüzünden sandığa gideceğim onlara kim karşıysa oyumu onlara vereceğim. Ak Parti gitsin yeter ki! Belki gelenlerde bizden yana olmayacaklar ama bundan daha kötüsü de olmaz diye düşünüyorum.

Görsel: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Küçükçekmece'de kadınlar tartışıyor: Seçimden sonr...

Küçükçekmece Ekmek ve Gül Grubu Av. Elif Ergin ile birlikte seçimlere dair tartışmaya birlikte konuş...

Kocaeli'de kadınlarla seçimi konuştuk | "Bu seçimi...

14 Mayıs'a az bir süre kala ülkenin her yerinde en büyük gündem seçim olurken Kocaeli’de kadınlarla...

Belediye emekçisi kadınlar: ‘Bu seçimde haklarımız...

19 yıldır AKP yönetiminin olduğu Mamak Belediyesi’nde çalışan işçiler seçimlere dair ne diyor? Ne dü...