Şentepe’de kadınların buluşmasından notlar: 15 Mayıs sabahında mutlu yüzler görmek istiyoruz…
Emek Partisinin YSP listelerinden girdiği seçimde Ankara 3. Bölge’den 2. sıra milletvekili adayı Özlem Boyraz Özel, Yenimahalle Şentepe’de kadınlarla buluştu.

Seçimlere bir aydan kısa bir süre kala adaylar çalışmalarını hızlandırdı. Emek Partisinin YSP listelerinden girdiği seçimde Ankara 3. Bölge’den 2. sıra milletvekili adayı olan Özlem Boyraz Özel de bölgesinde genellikle işçilerin ikamet ettiği Şentepe’de kadınlarla buluştu. Seçim gündemli buluşmada seçimle birlikte ekonomi, kadın hakları, EYT, Kızılcık Şerbeti dizisi dahil birçok konu konuşuldu. Aday Özlem Boyraz Özel’in kendisini tanıtmasının neredeyse hemen ardından kadınlar peş peşe sıralıyor sorunlarını…

‘KADINLARIN ÖZGÜRLEŞMESİNE VE GÜÇLENMESİNE TAHAMMÜLLERİ YOK’

Şentepeli kadınlar önümüzdeki seçimlerin çok gergin olduğunu belirtip, “AKP tekrar kazanırsa bu bizim son seçimimiz olur” diyorlar. En çok da kadın haklarının tamamen yok olacağını düşünüyorlar. EYT’den faydalanıp emekli dilekçesi veren hastane mutfak çalışanı Nurcan, “Bunlara güvenip işten ayrıldım fakat aylığımı ne zaman alacağım belli değil, bir arkadaşım 85 bin lira kredi çekti emekli olmak için borçlanma yaptı, kredi ödemesi başladı fakat hâlâ maaş bağlanmadı, sözleri seçim yatırımıymış” dedi. Aslında kadınların o kadar çok sorunları var ki, sağlık hizmetine ulaşamamaktan eğitim hakkının gasbedilmesine, baskı ve şiddete… Çoğu alım gücünün yetersizliğinden şikayetçi, Pelin’in kızı başka bir şehirde üniversite okumuş , tezini tamamlamış, diyor ki; “Eğitim ücretsiz deniyor, kızım devlet üniversitesinde okudu, okuduğu süre içinde neredeyse bir ev parası harcadım eğitim nasıl ücretsiz oluyor bu durumda? Gençler sosyalleşemiyor, bir fincan kahve 50 lira, yol parası eklenince nasıl sosyalleşsin, ev iş okul başka da bir şey yok hayatında” diye ekliyor. Kadınlar öyle dolu ki…


Kızılcık Şerbeti dizisinin kaldırılmasına ise özel bir tepki var Şentepeli kadınlarda, “Kapalı bir kadının ayakları üzerinde durması onları rahatsız ettiği için bu diziye yasak geldi. Kadınların özgürleşmesine ve güçlenmesine tahammülleri yok” diyor hepsi.

İleri yaşlarında bir kadın, “Döşümüze soğan taksak öyle sokağa çıksak kimliğimize bakmadan tanırlar bizi” diyerek soğan fiyatlarına getiriyor sözü, “Bir bakan bu millet koyun eti yesin diyerek bizimle alay ediyor, biz zaten açlığa alıştık bir de Suriyelileri getirdi onları da aç bıraktı ve dilendirdi” diyor. Saliha da “Sanki 20 yıldır ülkeyi onlar yönetmiyormuş gibi seçim vaatleri veriyorlar” diyerek söz alıyor. “Metroya biniyorum yüzlere bakıyorum herkes mutsuz, pazarda, markette, durakta her yerde. 15 Mayıs sabahında artık mutlu yüzler görmek istiyorum” diyor.

Tüm bunlara rağmen kadınlar umutlu, biz kadınlar bu seçimlerde canla başla çalışarak bu bozuk düzeni değiştirmeliyiz kararı alıyorlar. 1 Mayıs’ta alanları dolduralım diyerek sözleşip, ayrılıyoruz.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
8 Mart’a doğru Şentepeli kadınlar bir arada

Ankara’da Yenimahalle’de bir araya gelen kadınlar ülkenin gündemini, çocuk istismarını ve 8 Mart’ı k...

Ezgi Alya Yiğit’in ablasıyla buluşan Sevda Karaca:...

Yeşil Sol Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Sevda Karaca, scooter kullanırken ehliyetsiz sürücünün...

Ankara Milletvekili Adayı Selma Gürkan Tuzluçayır...

Sadece seçim sürecinde değil seçim sonrasında da birlikte mücadele etmekten başka çaremiz yok”