Ezgi Alya Yiğit’in ablasıyla buluşan Sevda Karaca: Adalet için hep birlikte mücadele edeceğiz
Yeşil Sol Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Sevda Karaca, scooter kullanırken ehliyetsiz sürücünün çarpması sonucu yaşamını yitiren Ezgi Alya Yiğit’in ablası Kübra Yiğit ile bir araya geldi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Gaziantep Milletvekili adayı Sevda Karaca, ehliyetsiz sürücünün çarpmasıyla hayatını kaybeden Ezgi Alya Yiğit’in ablası Kübra Yiğit ile bir araya geldi.

Antep’te 12 Nisan 2022 tarihinde scooter ile giderken, ehliyetsiz olarak araç kullanan Osman Sarı’nın araçla çarpması sonucu yaşamını yitiren Ezgi Alya Yiğit’in ablası Kübra Yiğit ile Emek Partisinin Yeşil Sol Parti listelerinden Antep 1. Sıra Milletvekili Adayı Sevda Karaca buluştu. Karaca, görüşmede adaletin tecelli etmesi için birlikte mücadele vurgusu yaparak konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

‘ADALETİN SOMUT OLARAK TECELLİ ETMESİNİ İSTİYORUZ’

Emek Partisi Antep İl binasında yapılan görüşmede öncelikle konuşan Kübra Yiğit, Ezgi Alya Yiğit’in ölümünün ardından yaşanan sürece ilişkin bilgi verdi. Osman Sarı’nın, Gaziantep Nizip Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Sarı’nın oğlu, AKP eski milletvekili ve şimdiki Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın ise yeğeni olduğunu da hatırlatan Yiğit, “Biz adalet neyse somut olarak tecelli etmesini istiyoruz. 1 yılı aştı artık. Madem tutuksuz yargılanacak kadar kanaate varıldı peki nerede görüntüler? MOBESE’ler varken nerede görüntüler? Dava süreci de devam ediyor” dedi. Dava sürecinin ilk dönemlerinde de karşı tarafın kendileriyle uzlaşmaya çalıştığını, kendilerinin ise bunu reddettiklerini aktaran Yiğit ayrıca tüm partilerden de bu süreçte destek istediklerini ancak hiçbir dönüşün yapılmadığı söyledi. Kardeşi Ezgi için imza kampanyası yürüttüklerini de hatırlatan Yiğit, “Belki hayattan bir beklentimiz kalmadı, hiçbir şey bizim için eskisi gibi olmayacak ama bunun cezasız kalması da daha çok kanımıza dokunuyor” dedi.

‘ADALETİN PARAYA, YANDAŞLIĞA PAYANDA OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ’

Milletvekili Adayı Sevda Karaca da bu yaşananların ülkede uzun zamandır karşı karşıya kalınan bir durum olduğunu belirterek, “Zengin, patron çocuklarının, siyaseten kendini iktidar sayanlarının, yandaşlarının karıştığı bütün suçların akıbetine çok benziyor bu süreç. Onların karıştığı tüm suçlarda adaletin tecelli etmesi gerekirken adaletin paraya, unvana, güce, siyasi yandaşlığa payanda olduğunu görüyoruz” dedi.

‘ADALET ARAYANLARIN YANINDAYIZ, BURADAYIZ’

Bu ülkede kimsenin özellikle kadınların artık adalete güvenen bir noktada hissetmediğini söyleyen Karaca, “Biz dayanışmayla, örgütlülükle, mücadeleyle adaletin yerine getirilmesini sağlamaya çalışıyoruz. Kendine hukuk devleti diyen bir devletin böylesi acıyı yaşamış bir aileye adalet peşinde koşturtmaması lazım. Bizim çok açık bir sözümüz var; bu ülkede adalet mekanizması eğer para babalarının, sırtını iktidara yaslamışların, gücünü unvanlarından alanların yanındaysa biz de yoksulların, haksızlığa uğrayanların, ezilenlerin özellikle kadınların yanındayız, buradayız diyoruz. Bu zamana kadar yürütülen bu adalet mücadelesi bizim için çok kıymetli. Kadınların, gençlerin, işçilerin karşı karşıya kaldıkları adaletsizliklerin önemli bağı var. Bu bağlar birlikte mücadelemizi zorunlu kılıyor” diye konuştu.

‘BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ’
Konunun takipçisi olacaklarını vurgulayan Karaca, “Birlikte mücadele edeceğiz. Zenginlerin patronların çocukları bu kadar suça karıştıktan sonra hayatlarına bir şey olmamış gibi devam edemesinler diye birlikte mücadele edeceğiz. Birlikte kazanacağımızı söylerken de ortaya koyduğumuz sözümüz. Adaletin yerine getirilmesi için hep birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

Fotoğraf: Dilek Omaklılar/Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Sevda Karaca göçmen kadınlarla buluştu: ‘Gaziantep...

Gaziantep Milletvekili Adayı Sevda Karaca, Şahveli Mahallesi’nde göçmen kadınlarla buluştu: ‘Biz art...

Gaziantep Milletvekili Adayı Sevda Karaca, göçmen...

Emek ve Özgürlük İttifakı bileşeni olan Emek Partisinin Yeşil Sol Parti listesinden Gaziantep Millet...

Sevda Karaca, Başpınar işçileriyle buluştu: Sokakl...

Yeşil Sol Parti 1. sıra Gaziantep Milletvekili Adayı Sevda Karaca, Başpınar işçileriyle bir araya ge...