Seher Çatalca cinayetinin 2’nci duruşması yarın görülecek
Seher Çatalca’yı öldüren Ceyhun Çatalca'nın yargılandığı davanın ikinci duruşması yarın görülecek. Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği Seher'e adalet talep etmek için duruşmaya çağrı yaptı.

İstanbul Tuzla Aydınlı Mahallesi’nde 14 Aralık 2020 günü, şiddet gördüğü, ayrılmak istediği eşi Ceyhun Çatalca tarafından öldürülen 25 yaşında, iki çocuk annesi Seher Çatalca’nın 2. duruşması 8 Nisan 2021, saat 11.00’de Anadolu Adliyesi 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

14 Aralık günü Aydınlı Mahallesi’nde yaşayan iki çocuk annesi 25 yaşındaki Seher Çatalca, şiddet gördüğü ve ayrılmak istediği eşi tarafından öldürülmüştü. Seher yaşadığı fiziksel ve psikolojik şiddetler yüzünden daha önce defalarca kez şikâyette bulundu. Seher Çatalca'yı öldüren Ceyhun Çatalca, çocukları elinden almıştı. Seher çocuklarını yanına alabilmek ve geçimini sağlayabilmek için çalışan bir fabrika işçisiydi.

SEHER’İN HAKKINA HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği üyeleri 8 Nisan 2021, saat 11.00’da görülecek olan Seher Çatalca’nın davasını 1. duruşmadaki gibi yakından takip edeceklerini söylediler. Diğer kadın kuruluşlarına da “Seher’in hakkına gelin hep birlikte sahip çıkalım” diyerek Anadolu Adliyesi önünde toplanmak için çağrıda bulundu.

1’İNCİ DURUŞMADA NELER OLMUŞTU?

Seher Çatalca’ya defalarca kez şiddet uygulayan, tehdit eden ve sonunda bıçaklayarak öldüren Ceyhun Çatalca hakkında “Eşi kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. 1’nci duruşma 3 Mart 2021, saat 11.40’da Anadolu Adliyesi 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmüştü.
Duruşmaya sanık Ceyhun Çatalca ve sanığın tanıkları gelmemiş ve Ceyhun Çatalca SEGBİS üzerinden katılmıştı. Davada ise Seher’in tanıkları hazır bir şekilde bulunmuştu. Duruşmada iddianame okunmuş ve daha sonra Seher’in tanığı Ahmet Çalış dinlenmişti. Çalış, Seher’in yaşadığı bütün şiddeti gördüğünü söylemiş ve anlatmıştı.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Tuzla’da Seher Çatalca’yı öldüren Ceyhun Çatalca’y...

Tuzla Aydınlı’da, boşanma aşamasında olduğu Seher Çatalca’yı bıçaklayarak katleden Ceyhun Çatalca iç...

Seher’i öldüren C.Ç, ‘Boşanacağım’ diyerek Seher’i...

Ayrılmak istediği için öldürülen Seher ölüm tehditleri aldığı C.Ç.’den şikayetçi olmuş. C.Ç.’nin ‘Bo...

Seher’i sadece kocası değil topyekün bir sistem ka...

Seher Ç’nin öldürülmesinin ardından çıkan haberler sonrasında Ekmek ve Gül’e ulaşan, arkadaşları, Se...