Seda Kurt davası| Kırmızı bültenle aranan sanık bulunamadı, dava ertelendi
41 yaşındaki Seda Kurt’u öldürdükten sonra firar eden ve kırmızı bültenle aranan Ercan Akkaş’ın gıyabında yargılanmasına devam edildi. Seda Kurt’un annesi Bedia Akar, adalet talebini yineledi.
Avcılar’daki Ambarlı Mahallesi’nde 4 Kasım 2019 tarihinde Ercan Akkaş, dini nikahlı eşi 2 çocuk annesi Seda Kurt’u defalarca bıçaklayarak öldürdükten sonra kaçtı. Daha önce güvenlik görevlisi olarak çalıştığı sığınmaevinde bir kadının eşi tarafından bıçaklanmasını önlemek isterken bacağından da yaralanan Seda Kurt’un annesi Bedia Akar, iki torununa sahip çıktı. 

Henüz yakalanamayan Ercan Akkaş, Bakırköy 11’inci Ağır Ceza Mahkemesinde ömür boyu hapis istemiyle yargılanmaya başladı. Mahkeme heyeti, sanığın kırmızı bültenle aranmasına devam edilmesine karar verdi. Bugün görülen duruşmaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Vekili Avukat Kübra Yücel, Seda Kurt’un annesi Bedia Akar ile Avukatı Fadime Polat, Seda Kurt’un oğlu, 22 yaşındaki Özgür Kurt duruşmaya katıldı. Avcılar Kadın Platformundan üyesi kadınlar ve HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm de duruşma için adliyedeydi.

Davadan önce gazetecilere konuşan Anne Bedia Akar, kızını öldürdüğü öne sürülen Ercan Akkaş’ın yakalanamamasına anlam veremediğini belirterek “Kızımın katilinin yakalanarak en ağır cezanın verilmesini, adaletin yerini bulmasını istiyorum” dedi. Mahkeme heyeti Özgür Kurt’u tanık olarak dinlerken, dosyadaki eksikliklerin giderilebilmesi amacıyla davayı erteledi.
Avcılar Kadın Platformu üyesi kadınlar Bakırköy Adliyesi önünde ellerinde “Seda Kurt’un katili Ercan Akkaş hâlâ sokakta! Seda için adalet istiyoruz” yazılı pankart ile kadın cinayetlerinin son bulmasını istedi.
Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Avcılar Kadın Platformu: Seda Kurt’un katili yakal...

Avcılar Kadın Platformu bir yıl önce katledilen ve katili hâlâ bulunamayan Seda Kurt'u anmak için aç...

Öldürülen Seda Kurt’un annesi Bedia Akar: Kızım iç...

Anne Akar, ‘Üç kızım vardı. Seda ortanca çocuğumdu. Olay yaşandıktan iki gün sonra doğum günü vardı....

Avcılar Kadın Platformu: Seda Kurt’un faili buluns...

Avcılar Kadın Platformu katledilen Seda Kurt için yürüyüş gerçekleştirdi. Kadınlar, ‘Seda Kurt’un fa...