Samandağ'da 70 yaşındaki bir kadın ve oğlu 'Mazot çaldınız' denilerek darbedildi
Samandağ'da 70 yaşındaki depremzede bir kadının evi "Mazot çaldınız" denilerek basıldı, tepki gösteren oğlu ve yaşlı kadın ağır bir şekilde şiddete maruz bırakıldı.

Depremin yıktığı kentlerden Samandağ'da 70 yaşındaki depremzede bir kadının evi "Mazot çaldınız" denilerek basıldı, tepki gösteren oğlu ve yaşlı kadın ağır bir şekilde darbedildi. Yaşlı kadının kızı Seçil Kıran, annelerini darbeden kişinin Samandağ Eğitim Vefa Anlayış Derneği (SEVADER) çalışanı L.D. olduğunu duyurdu. Adana Balcalı Devlet Hastanesine sevk edilen kadının yüzünde kırıklar bulunduğu öğrenildi.

Aile sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla ve video ile yaşadıklarını duyurmaya çalıştı. Yüzünde morluklar ve kırıklar olan kadın, Samandağ Hastanesi'nden ambulansla Adana Balcalı Hastanesine sevk edildi. Damadının kaydettiği videoda yaşlı kadın yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Evimi bastılar aradılar, dedim hiçbir şeyimiz yok. Mazotmuş, mazot kaybolmuş, kim çalmışsa bilmiyoruz. Dedim arayın evi yok bizde. Sonra dedi bu kapıyı aç. Dedim oğlumun çeyizi var içerde, oğlum gelsin açarız. Kıracak kapıyı. Dedim oğluma geldiğinde, bunlar böyle böyle yaptılar, mazot çalınmış bizi itham ediyorlar. Gitti yanlarına dedi düzgün bir şekilde - dedim gitme gitme dedi gidecem, dedi gidip onlarla düzgün bir şekilde konuşacağım- 'Bak kardeşim mazota ihtiyacın varsa ben sana istediğin kadar paramla alırım, gitmişsin evimizi basmışsın aramışsınız, arama izni var mı sizde'. Dövmeye başladılar, gittim oğlumu 10 kişi üstünde toplanmış dövüyorlar, tepeliyorlar, ayaklarından tekmeliyorlar. Sonra ben dedim ki bir bayan olarak oğlumu onlardan kurtarayım. Oğlumu bıraktılar beni dövmeye başladı. Yumruk, tekme, yumruk, tekme. Artık kan kustum, bayıldım. Yani ne desem, hiç kimse yazık demedi bu kadın kalp hastası, belinde 8 platin, astımlıyım. Kimse yok demedi, darbettiler. Gözüm görmüyor. Yüzümde beş kırık var. Bilmem ne kadar daha ameliyat olacağım. Öyle oldu olay. Bir önceki gün gittim üstümde pijamam yok, içeriye geçemiyoruz. İki pijama aldım elimden aldı defol git dedi bana. 70 yaşında bir bayana bu kadar saygısızlık olur mu?"

Ekran görüntüsü @Umut_216'nın yayımladığı videodan alınmıştır

İlgili haberler
Depremde kadın olmak: Güvensizlik, hijyen sorunu,...

Bir gün içerisinde gerekli arama kurtarma malzemelerini toplayıp Antakya’ya yola çıktık. Antakya'da...

Depremzedeler için gönüllü çalışanlar: Hepimiz sef...

İzmir’de depremzedelere yardım için çalışan gönüllüler halkın seferberlik içinde olduğunu ancak bu y...

#DepremdeKadınlar’ın sesini yükseltiyoruz!

‘Ekmek ve Gül olarak afet dışındaki kız kardeşlerimizin elini afet bölgesindeki kız kardeşlerimize u...