Salihlili fırıncı anlattı: Çocukların beslenmesi için bayat simit alıyorlar
Salihli’de bir fırıncı, ailelerin çocuklarının beslenmesi için bayat simit almak zorunda kaldığını söyledi.

Çağrısını yaptığımız ‘Okullarda 1 öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek verilsin’ kampanyasının yakıcılığı her geçen gün biraz daha artıyor. CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen’in Salihli ilçesinde esnafları ziyareti sırasında bir fırıncı esnafının anlattıkları çarpıcı gerçeği bir kez daha ortaya koydu “Aileler çocukların beslenmesine koymak için bayat simit alıyorlar.”

BESLENMEYE 1.5 TL’YE BAYAT SİMİT

Artan enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşların artık simidin de ekmeğin de bayatını almak zorunda kaldığını anlatan fırıncı “Akşam beşten sonra gelip bayatlamış olanları alıyorlar. Tanesi 7 lira olan ekmeğin bayatını 3.5 liraya satıyorum. Saat 5-6 gibi iş çıkışı gelip bu bayat ekmeği alıyorlar. Simidin tanesi 4 lira. O fiyata taze simit alabilen yok. Akşama doğru, sabahtan kalan simitleri beşerli halde poşetlere koyuyoruz. O zaman simidin tanesi 1.5 liraya geliyor. Gelip onları alıyorlar. Bu aldıkları bayat simitleri de ertesi gün okula giden çocuklarının beslenmesine koyuyorlar” diye konuştu.

‘ÇOCUKLARA OKULA AÇ GİDİYOR’

CHP’li Başevirgen, artan enflasyonla birlikte aileler için en büyük sorunun beslenme olduğuna dikkat çekerek “Okullarda çocukların beslenme çantalarında görünen tablo çok vahim. Çocuklar okula aç gidiyor, beslenme çantasıyla giden çocuklar da yeterli ve dengeli beslenemiyor. Çocuklar proteini unuttu. 6-12 yaş arasında dengesiz beslenme çocuğun gelişimini etkiliyor, hastalıklara karşı dirençsiz kılıyor ve okul başarısını düşürüyor” dedi.  

‘OKULLARDA ÜCRETSİZ YEMEK VERİLMELİ’

Çocukların her gün süt ürünleri, et, yumurta gibi besinleri alması gerektiğine vurgu yapan Başevirgen “Ancak ailelerin bu protein kaynaklarını alacak parası yok. Eve bu ürünler girmeyince de, aileler beslenme çantalarına bayat simit ya da boş ekmek koyacak hale geldi. Durum bu kadar içler acısıyken Milli Eğitim Bakanlığı ücretsiz okul yemeği için hâlâ ‘fayda-maliyet analiz çalışması’ yürütüyor. Çocuklarımızın sağlığı ve geleceği her türlü hesap kitabın üstündedir. Bakanlık ücretsiz okul yemeği uygulamasını ülke genelinde bir an önce başlatmalıdır” diye konuştu.

İlgili haberler
CHP’den belediyelere çağrı: ‘Çocuklara beslenme ya...

Okullarda çocuklara bir öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek verilmesi talebi büyüyor, CHP belediyelere ç...

Çocuklara 1 öğün yemeği çok gören Gebze Belediye B...

Gebze Belediye Meclisinde, ‘Okullarda 1 öğün sağlıklı, ücretsiz yemek’ verilsin teklifini ‘Aç açıkta...

Mülteci çocuklar bir öğün sağlıklı yemek yiyebiliy...

Mülteci çocukların beslenmesine ilişkin İstanbul İkitelli’de mülteci bir aile ve Dünya Evimiz Ulusla...