Saldırganı terlikle döven kadın konuştu: O an müdahale etmem gerekiyordu
Antep’te iki kız çocuğundan birine cinsel istismarda bulunan Salih S, olay karşısında büyük öfke yaşayan bir kadın tarafından terlikle dövülmüştü. Salih S’yi terlikle döven Birsen Batar konuştu.

Geçtiğimiz hafta Antep’te sokakta yürüyen iki kız çocuğundan birine cinsel istismarda bulunan Salih S, çevredekiler tarafından yakalanarak olay karşısında büyük öfke yaşayan bir kadın tarafından terlikle dövülmüştü. İstismara uğrayan çocuğun ailesi şikayetçi olmazken, şahıs serbest bırakıldı.

Mahalleden gelen çığlık sesleri üzerine olaya müdahale edip Salih S’yi tartakladıktan sonra polise teslim eden mahallelilerden 22 yaşındaki Birsen Batar yaşananları Ekmek ve Gül’e anlattı.
Olayın ardından basına yansıyan bir videoda Birsen Batar’ın saldırganın konuşmaları üzerine sinirlenerek ayağındaki terliği çıkarıp defalarca vurduğu görülüyordu.
Olaya balkondan şahit olduğunu, çocukların korku dolu bakışları ve bağırışlarıyla aşağı indiğini belirten Batar, “Tacizci kişi ben indiğimde kaçmak üzereydi ve o an olaya müdahile etmek zorunda kaldım. Biri sekiz, biri altı yaşlarında iki kız çocuğu ekmek almaya gidiyormuş ve o şahıs da onları takip etmiş. Uygun anı kollayıp iki çocuktan büyük olana sarılıp zorla boynundan öptü. Çocuklar ne olduğunu bile anlamadı, bu yüzden kaçmadılar, sadece bakakaldılar. O an da büfe işletmecisi, çocukların sonradan gelen çığlığıyla adamı fark etti, çocukları o şahsın elinden kurtardı. Ben de balkondan gördüm o sırada olayı. Hemen aşağı indim” sözleriyle yaşanan olayı anlattı.

AKIL HASTASI ROLÜ YAPTI

Mahallelinin de şüpheliye tepki gösterdiğini söyleyen Batar, şahsın rahat tavırlarından söz ederek şöyle devam etti: “Ben olay yerine geldiğimde o şahısa bağırırken anında akıl hastası rolüne girip ellerini kullanamıyor ve konuşamıyor gibi hareketler yaptı. Evli olduğunu kendisinin de kız çocuğu olduğunu anlatıp savunma yapmaya başladı. Tüm istismarcıların tek savunması akıl hastası rolüne yatmak olsa gerek... Ki bu kişi bir çocuğu seçecek kadar akıllı! O böyle şeyler anlatmaya başlayınca ben de sinirlerime hakim olamadım, polisi beklerken Ayrıca kız çocuklarının olması ve bunu da dile getirmesi beni kızdıran diğer iğrenç olay.”
“Eğer çocuklar büfe sahibi tarafından fark edilmese belki de daha kötü şeyler yaşanabilirdi” diyen Batar, bu olayın çocukların psikolojilerinde yer edineceğini, korkarak büyüyeceklerini vurguladı.

‘EYLÜL YAŞIYOR OLABİLİRDİ’

Batar, istismarın her yerde çok yaygınlaştığını söyleyerek şöyle konuştu; “Bu insanlar sadece çocukları istismar etmiyor, hayvanlara da bin bir türlü işkence uyguluyor, onlara da tecavüz ediyor. Eylül’ü hatırlarsınız. Onu istismar edip öldüren erkek, bir köpeğe tecavüz ederken yakalanmış ve ceza almamıştı. Eğer hayvan deyip geçmeseydik ve o gün o kişiye ceza verilseydi Eylül şu an yaşıyor olacaktı belki de! Bu nedenle hem çocuklar istismara uğramadan onları koruyacak mekanizmalar oluşturulmalı, çocukların haklarını koruyan bir düzenleme yapılmalı, hem de hayvan hakları kanun tasarısı tekrar düzenlenmeli ve verilen cezalar para cezasıyla sınırlı kalmamalı. Bir an evvel bu olayların önüne geçilmesi lazım.”

İlgili haberler
Küçükçekmece’de çocuk istismarı protestosu

İstanbul Küçükçekmece’de 4 yaşındaki bir çocuk istismara maruz kaldı. Mahalle halkı karakol önünde t...

Çocuk istismarına tepkiler büyüyor: İstismarı önle...

İstanbul’da 5 yaşındaki çocuğa istismarın ardından başlayan tepkiler sürüyor. Eylemlerde kadınlar, i...

Çocuk istismarını önlemek için neler yapılmalı?

Ankara Barosu Çocuk Hakları Merkezinden Ceren Kalay Eken ile çocuk istismarı karşısında yargının dur...

Çocuk istismarına karşı bütün memleketi güvenli bi...

Ege Mahallesi’nde çocuk istismarı konulu panel düzenlendi. Panel katılımcılarından Psikolog Aylin Ak...

BEKEV’li kadınlar çocuk istismarına karşı panelde...

Son zamanlarda artan çocuk istismarı ve gençler arasında yaygınlaşan madde bağımlılığına karşı BEKEV...

AKP’li belediye başkanı çocuk istismarının üzerini...

İstismara uğrayan 13 yaşındaki çocuğun babası, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar’ın kendisini ar...