Plajda bira içen kadınlara güvenlik tacizi ve para cezası!
Zonguldak’ta halk plajına giden iki kadın bira içtikleri gerekçesiyle güvenlik görevlisinin sözlü tacizine uğradı, gözaltına alınıp haklarında “kabahatler kanunu” uyarınca para cezası kesildi

Zonguldak’ta yaşayan bir kadın dün akşam 18.00 sularında başka bir kadın arkadaşı ile kamuya açık Kapuz Halk Plajı’a gitti. Burada otururken bira içtiği bahane edilerek önce güvenlik görevlisinin sözlü tacizine uğradı. Ardından plaja çağrılan polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak karakola götürüldü. Polis, S.Ç. ve arkadaşı hakkında ‘çevreye rahatsızlık verdikleri’ suçlamasıyla para cezası kesti.

GEREKÇE ÇEVREYE ZARAR VERMEK!
Sendika.org'nin haberine göre S.Ç. şunları söyledi:
“Mesai çıkışı arkadaşımla Zonguldak Kapuz Halk Plajında otururken, oranın güvenlik görevlisi olduğunu söyleyen biri tarafından sahilde bira içmenin yasak olduğu gerekçesi ile sert bir dille uyarıldık. Asıl bize rahatsızlık verenin kendisi olduğunu, sahilin kamu malı olduğunu burada kimseyi rahatsız etmeden içki içmenin yasaklamanın hiçbir mantığı olmadığını, bunun yerine çevreye gerçekten rahatsızlık veren insanların uyarılması gerektiğini anlatmaya çalıştık.”

Bu itirazlarını dile getirmeleri üzerine güvenlik görevlisi S.Ç.’ye “Bayan olmasanız kolunuzdan tuttuğum gibi tekme tokat dışarı atardım” diye çıkıştı.
Bundan sonra yaşananları S.Ç. şöyle anlattı:

“Biz de kadın olduğumuz için yapılması gerektiğini düşündüğü uygulamadan imtina etmemesini söyledik. Şefi olduğunu söyleyen kişiyi çağırdı. Aynı şekilde sahilin belediyeye ait olduğunu ve sahilde içki içmenin yasak olduğunu söyledi. Biz de böyle bir yasağın hukuki olmadığını, plajın herkese ait olduğunu söyledik. Bu görevliler tarafından 155 arandı. Polis geldiğinde denizdeydim. İsmim anons edildi. Sahilde polisler tarafından arkadaşımla beraber hakkımızda çevreyi rahatsız etmekten ihbar olduğu gerekçesiyle önce Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne muayeneye, sonrada Karaelmas Polis Karakolu’na götürüldük. Orada alkol promili ölçümü yapıldı. Arkadaşımda sıfır, bende elli promil alkol ölçümlendi. İkimize de ‘alkol almaktan’ değil çevreye rahatsızlık vermek gerekçesiyle 109 TL idari para cezası kesildi ve bunu imzalamaya zorlandık. Cezaya itiraz ettik, imzadan imtina ederek karakoldan ayrıldık.”

S.Ç. maruz kaldıkları muamelenin kabul edilemeyeceğini, sorumlular hakkında hukuki başvurularda bulunacağını belirtti.


İlgili haberler
Bira devi Carlsberg Kamboçyalı kadın işçilere nele...

Kamboçya’da bira tanıtımında çalışan kadın işçiler uzayan iş saatleri ve ödenmeyen ücretleri için gr...

Çok mu oluyoruz, dört kadın laflayıp bira içerek!

1 erkek, 3 kadını; ben de oturunca dört kadını taciz edebiliyor. O oturmaya devam ettikçe onu görmez...

Maçka’da özel güvenlik tacizi: Bu kıyafetle dolaşa...

Maçka Parkında özel güvenlikçiler bir kadını “Bu kıyafetle parkta dolaşmana izin vermem” diyerek tac...