Eşini bıçakla öldürdü ‘üzgünüm, beraatimi istiyorum’ dedi
Bursa’da aynı fabrikada çalıştığı eşi 18 yaşındaki Deniz Güneş Adıyaman’ı öldüren 19 yaşındaki Mehmet Adıyaman, "Pişmanım, üzgünüm, beraatimi istiyorum" dedi.

Bursa Merkez Gürsu İlçesi’nde bir tekstil fabrikasında işçi olarak çalışan Mehmet Adıyaman, aynı iş yerinde tanıştığı 18 yaşındaki Deniz Güneş ile evliydi. Evlendikten sonra Deniz Güneş’e şiddet uygulamaya başlayan Mehmet Adıyaman, eşine ailesiyle görüşmemesi için de baskı yapmaya başladı.

Adıyaman, henüz 3 aylık evli olduğu Deniz Güneş’i "Çalışırken giydiğin iş önlüğünün üst düğmeleri neden açıktı? Ayrıca yemekte neden benim yanıma gelmedin de erkek arkadaşınla oturdun’ diyerek darp etti... Yaşadıklarına dayanamayan kadın boşanmak isteyerek evi terk etti.

Olaydan sonra Adıyaman, ailesinin yanına yerleşen Deniz Güneş’i buldu ve eve dönmeye ikna edemeyince kadını 12 yerinden bıçaklayarak katletti.
Polise teslim olduktan sonra ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Adıyaman, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Adıyaman yaptığı savunmasında, "Deniz eve dönme teklifime olumsuz yanıt verdi. Bana, 'Seni sevmiyorum. Boşanmak istiyorum. Sen başkasıyla devam et. Ben de başkasıyla devam etmek istiyorum’ dedi. Ben de ‘o ağzından çıkanı kulağın duysun, ne diyorsun’ dedim, cebimdeki bıçağı çıkarttım, bıçağı tuttu bir şey yapamazsın sen kalıbın adamı değilsin diyerek peşimi bırak deyince kendimi kaybettim, bıçağı elinden çekip, rastgele salladım. Polise teslim oldum. Pişmanım, beraatimi istiyorum" dedi.

Mahkeme eksik evrakların beklenmesi için duruşmayı ertelerken sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.


İlgili haberler
Kadın cinayetlerinde değişen bir şeyler var

Yaşı, mesleği, eğitimi ne olursa olsun aynı şiddetin hedefi haline geliyor kadınlar. Gerekçeler gaze...

Sessizlik, şiddeti sürdürüyor

Şiddete karşı toplum ‘neden’ sessiz? İTÜ Öğretim Görevlisi Fulya Kama korku toplumuna dönüştürülen b...

Kadın cinayetleri ve ‘Ne yapmalı?’

Kadın cinayetleri en büyük yaramız. Her ay onlarca kadın için çeltik atıyoruz ölümlere. Burhaniye’de...