ÖVDER İzmir Şubesi, BORKAD, BEKEV ortak açıklama yaptı: Sağlıklı beslenme her çocuğun hakkı
Her okula 1 öğün sağlıklı ücretsiz yemek talebiyle ortak imza kampanyası başlatan ÖVDER İzmir Şubesi, BORKAD ve BEKEV açıklama yaptı.

“Sağlıklı beslenme her çocuğun hakkı” diyerek Ekmek ve Gül’ün çağrısını yaptığı, her okula 1 öğün sağlıklı ücretsiz yemek talebiyle Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖVDER) İzmir Şubesi, Bornova Kadın Dayanışma Derneği (BORKAD) ve Buca Evka/1 Kadın Kültür ve Dayanışma Evi Derneğinin (BEKEV) başlattığı imza kampanyası devam ediyor.

İzmir’in çeşitli ilçelerinde kurulan stantlarla imzalar toplanırken, bugün ise Konak Kemeraltı girişinde stant kuruldu.

Velilerin yoğun ilgi gösterdiği stantta basın açıklaması okuyan ÖVDER İzmir Şube Başkanı Behram Kaya, “Sosyal bir devletin, geleceğimiz olan çocuklarımıza nitelikli bir kamu eğitim hizmeti sunmasının yanında sağlıklı ve dengeli beslenmelerini de sağlamak ana görevlerinden biridir” dedi.

Okul giderlerinin velilerin üstüne krizle birlikte daha fazla yıkıldığını söyleyen Kaya, “Ailelerin çocuklarının beslenme çantasına beslenecek bir şey koyamamaları; kansızlığa, bodurluğa, obeziteye, gelişim bozukluğuna yol açmasının yanında öğrenme güçlüğü ve zihinsel gelişim bozukluğuna da neden olmaktadır. Dengeli ve sağlıklı bir nesil yetişmesi için okullarda bir gün ücretsiz ve sağlıklı yemek verilmesini, Milli Eğitim Bakanlığının 2019 yılında bu yönde aldığı kararların yeni eğitim öğretim yılında uygulamaya geçirilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

Fotoğraf: Ramis Sağlam/Evrensel


İlgili haberler
İtiraz etmez, talep etmezsek bu düzen can yakmaya...

‘Beslenme listesinde tost yazılı olan günde öğrencim sağına baktı soluna baktı “benimki yağlı ekmek”...

Edremit Ekmek ve Gül Grubu: MEB'i göreve çağırıyor...

Edremit Ekmek ve Gül Kadın Grubu, Okullarda 1 öğün ücretsiz, sağlıklı yemek kampanyası çalışmaları k...

Evimde yiyecek hiçbir şey yok, kafamda 'aileme yük...

‘Beslenme çantasında bayat simit var’ haberinde yer alan öğrencilerden biri de benim. Bugün sizlere...