Odunpazarı’nda çocuk istismarına karşı mücadele semineri
Çocuk istismarının önlemesi için ailelerin yapabilecekleri ve hükümetin yasa tasarısı Eskişehir’de tartışıldı.

Eskişehir’de Odunpazarı Belediyesi, Eğitim Sen Eskişehir Şubesi, Alikev Gençlik Örgütü Düş Elçileri ve Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖV-DER) Eskişehir Şubesi çocuğa yönelik cinsel istismarın önlenmesi konusunda seminer düzenledi.

Emek Halk Merkezinde düzenlenen seminere, Zihinsel Engelliler Eğitim Uzmanı Fidan Güneş Gürgör Kılıç, ÖVDER Eskişehir Şube Başkanı Avukat Heval Yıldız Karasu konuşmacı olarak katıldı. Cinsel istismarın belirtileri, cinsel istismar şüphesi halinde çocuğa nasıl yaklaşılması gerektiğine ilişkin bilgilerin verildiği seminerde, yeni cinsel istismar yasa tasarısı da gündemdeydi.

‘ÇOCUKLAR YALAN SÖYLEMİYOR’
İstismarın en büyük göstergesinin çocuğun beyanı olduğunu söyleyen Kılıç, bilimsel çalışmalara göre çocukların bu konuda yalan söylemediğine dikkat çekiyor ve çocuklara yaklaşırken onların kendilerini rahat ifade edebileceği bir dil kullanmak gerektiğinin de altını çiziyor.


‘HÜKÜMET SORUMLULUĞU ÜZERİNDE ATMAYA ÇALIŞIYOR’
“Kol kırılır yen içinde kalır” anlayışının aile, okul, mahkeme her alanda etkin kılınmaya çalışıldığına dikkat çeken Avukat Heval Yıldız Karasu da ısrarlı, birlikte ve çocuğun korunmasını esas alan bir mücadele sürdürmek gerektiğini vurguluyor. Kadın programları ve dinî referanslarla cinsiyetçi söylemlerde bulunan hocaların istismarı meşrulaştıran bir niteliğe sahip olduğunu da hatırlatan Karasu, son tasarının da istismarı arttıran hukuki boşluklar yarattığını söylüyor. Yıldız, hükümetin bu tasarısyla suçu önlemeyi değil, cezaları ağırlaştırarak sorumluluğu üzerinde atmaya çalıştığını da belirtiyor.

29 NİSAN’DA BÜYÜKDERE’DE
Odunpazarı Belediyesi Halk Merkezlerinde çocuğa yönelik istismarı masaya yatırmaya devam edecek. 29 Nisan Pazar Günü saat 14.00’te de Büyükdere Halk Merkezinde seminer düzenleyecek.

İlgili haberler
Eskişehirli kadınlar: Her yerde var olacağız

Meclis Başkanı’nın Çanakkale Anması ile ilgili sahnelenen tiyatro gösterisinde kadın oyuncuların sah...

İl il ‘Çocuk İstismarını Aklatmayacağız’ Kampanyas...

Türkiye’nin bir çok ilinde çocuk istismarına karşı ‘Çocuk İstismarını Aklatmayacağız’ diyerek kampan...

5 MADDEDE SAYIYORUZ: Çocuk istismarında gerçek önl...

Çocuklara cinsel istismar gündem olduğunda hissettiğimiz duyguların başında öfke ve çaresizlik geliy...