ÖÇAV'lı kadınlar Ankara Barosu'nda gerçekleşen saldırıya dair açıklama yaptı
Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar grubu Ankara Barosu 68'inci Olağan Genel Kurulu'nda gerçekleşen saldırıya dair açıklama yaptı: 'Şiddete karşı avukatlar olarak sözümüzü söylemeye devam edeceğiz.'

Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar grubundan (ÖÇAV) kadın avukatlar, Ankara Barosu 68’inci Olağan Genel Kurulu’nda uğradıkları saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Kürtçe slogan atıldığı gerekçesiyle avukatların saldırıya uğradığı belirtilerek, “Her türlü avukatlık pratiğimizi bu sloganlara yaraşır şekilde yapmaya devam edeceğiz. Bu mücadelede şiddete karşı kadın avukatlar olarak sözümüzü söylemeye devam edeceğiz” denildi.

Açıklamada, Genel Kurulun ilk günü, İlhan Masarifoğlu tarafından Kürtçe slogan atıldığı gerekçesiyle avukatların hedef gösterildiği belirtilerek “Ardından Türk Milliyetçisi Avukatlar Grubu tarafından sözlü ve fiziksel saldırıya uğradık. Daha da ileri giden bu ırkçı/faşist grup; baromuza kayıtlı olmayan, hatta avukat dahi olmayan kişileri kendilerine dahil ederek tehditler savurmuş, sosyal medya üzerinden de yalan yanlış bilgilerle bizleri hedef göstermiştir. Seçimlerin ardından da yine hakaret içeren sözlerle paylaşımda bulunmaya devam etmiştir” denildi.
 
‘SALDIRILAR KADIN MÜCADELESİNEDİR’
Açıklamada, “ÖÇAV grubundan kadınlar olarak son süreçte yaşanan kadın cinayetlerine tepki göstermek üzere sloganlarımızla sahneye çıkılması, eylemimiz ve o sırada amacımızı açıklayan meslektaşımızın konuşması kasıtlı olarak yok sayılarak ve tüm bu yaşananlar dezenformasyona uğratılarak sosyal medyada bilgi kirliliği yaratılmış ve adeta saldırganlar kendilerini mağdur ve madun ilan etmişlerdir. Dünya genelinde dile getirilen, her 8 Mart’ta, 25 Kasım’da dile getirdiğimiz sloganlarımızın meşruluğu; kadın ve Kürt düşmanlığından ibaret, hayata ve gerçeklere dair yok saymak ve yok etmek dışında hiçbir katkısı olmayan, varoluşlarıyla saldırıda bulunan bir grup erilin ötesinde, milyonların iradesinden gelmektedir" denildi.
  
Kadın sloganlarından, Kürtçe’den rahatsız olmanın sadece Ankara Barosu’ndaki saldırıyı gerçekleştiren seçim grubuna özgü olmadığı vurgulanan açıklamada, “Bunun içindir ki her türlü avukatlık pratiğimizi bu sloganlara yaraşır şekilde yapmaya devam edeceğiz. Kürtçe, Türkçe ve birçok dildeki sloganlarımızı ırkçı/faşistlere karşı atmaya devam edeceğiz. Bu mücadelede şiddete karşı kadın avukatlar olarak sözümüzü söylemeye devam edeceğiz” denildi.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
ÖÇAV Ankara Barosu Başkan Adayı Sevinç Hocaoğullar...

Ankara Barosunun genel kurulu öncesi konuştuğumuz Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Sevinç Hoc...

Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi: 'Soyadımızı k...

Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi 9. Yargı Paketi'nde yer alan soyadı düzenlemesine dair açıklama...

Değişim İçin Kadın Avukatlar: 'Sorumluların peşini...

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda bir araya gelen Değişim İçin Kadın Avukatlar, artan k...